Blått-i-blått :)

Fanget hos mine foreldre. De har en stor tue som de helt hadde glemt å inspisere og renske for kastanjeblader, blir fine skobunnsbilder av slikt :)

Mine egne blåveiser har gått og gjemt seg! Jeg husker ikke helt hvor de bor og finner de rett og slett ikke igjen, hvilket kan tyde på minst en av to ting. 1. Jeg har kommet i skade for å grave de opp/ned, eller 2. de har dødd ut. Blir spennende å se om og hvor de plutselig dukker opp igjen, får satse på det. Den ungarske blåveisen veit jeg hvor jeg har, den blomsterer så flott nå atte, det er den «vanlige» jeg ikke finner. (Helt vanlig er den dog ikke, det er hvite og rosa og en par unike blåtoner så jeg kommer til å savne de).

blaaveistue-5

blaaveistue-4

blaaveistue-2

blaaveistue-3

blaaveistue-6

Men de helt vanlige blå er nå de fineste da, egentlig. Og om jeg ikke finner igjen mine fancy så får jeg nok en bit av foreldrenes tue :)

– Har du en blåveis på lur i hagen? Fremme eller under dyne av snø?

Oppdatert:
Jeg fant jeg fant! Det hjalp tydeligvis å etterlyse de, for plutselig dukket de opp gitt :) Både rosa og blå er funnet, og jeg tror den hvite også men den må springe ut først. *lykke*

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Jeg har også blåveis i hagen, men i år har de ikke dukket opp (ennå?). Heldigvis har vi masse blåveis i skogen like ved. De er så fine! Fortsatt fin uke til deg.

  • De er ikke vanlige på Vestlandet nei. Har med jordsmonn å gjøre. De trives naturlig i kalkholdig jord, og ikke så glad i vått kystvær. Men de kan bli fine på vestlandet også, de er bare ikke der helt naturlig.

 2. Nydelige bilder! Her blomstrer mine også. Har ikke fått renset bedene enda, så de kommer opp mellom barnåler og løv. Synes det faktisk er sjarmerende :)
  Klem

  • Helt enig, det var jo derfor jeg skyntet meg å ta bilder før far fikk rydde vekk bladene. Om ikke det er for mye blader sånn at det blir en mur så er gamle blader veldig sjarmerende mellom blomstene.

 3. Blåveisen er så nydelig. Vi har den både på tomta vår og i skogen rundt. Den har blomstret i flere uker, og de er nå på retur, dessverre. Men heldigvis står hvitveisen nå på sitt beste, og den pleier blomstre enda lenger enn blåveisen.
  Så flott at dine dukket opp igjen! Det gir en utrolig glede å oppdage at «gamle kjenninger» kommer tilbake. Ha en fin helg!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her