Jeg har blitt fostermor for en liten krabat :)

Anne Brith og pinnsvinet

For en to dager siden leste jeg et innlegg hos på bloggen Anne Brith at barna hennes hadde funnet et pinnsvin i hagen. Anne Brith synes det var merkelig å finne et pinnsvin i hagen midt på dagen og hennes første innskytelse var å få flyttet det ut til skogen. Men heldigvis søkte hun litt på google for å bli sikker og fikk kontakt med en ekspert. Han gav råd om at pinnsvinet nok hadde blitt vekket fra vinterdvalen for tidlig, trolig fordi noen hadde forstyrret/fjernet vinterboligen dens, og skulle den overleve så måtte den nå tas inn i huset frem til ca 17. mai, ute er det for kaldt.

Anne Brith
Anne Brith og pinnsvinet

Når det kom inn var det tydelig trøtt og redusert, men Anne Brith fulgte alle råd hun fikk og har faktisk fått pinnsvinet til å legge på seg 100 gram! Men hun følte at hun ikke kunne ta godt nok vare på det frem til det kunne settes ut. Jeg tilbød meg å overta fostermor-jobben, og i dag var jeg (veldig glad og fornøyd) på Sørumsand og hentet den lille krabaten. 

Jeg skal blogge masse om pinnsvinet og gi gode konkrete råd om når pinnsvin trenger hjelp, hvordan hjelpe, og ikke minst også hvordan få en pinnsvinvennlig hage. Om du gjerne vil lære noe nå med en gang så anbefaler jeg sidene til Pinnsvinhjelpen og Piggsvinets venner Bergen.

Anne Brith med sine fire barn, og esken med pinnsvinet
Anne Brith med sine fire barn, og esken med pinnsvinet

Her ser du Anne Brith sammen med sine fire barn, og pinnsvinet i den fine Villa Perlesukker-aktige esken sin 🙂 Barna synes det var kjempespennende med pinnsvinet, og synes nok det var dumt at de ikke fikk klappe på det, men det var jo kjekt å få se på det nedi kassen sin i allefall. Og så løftet Anne Brith det altså opp for å gi det en siste innveiing før reisen hit til Oslo.

Sjarmert? Følg med utover så blir det mer pinnsvinprat! Og i mellomtiden så kan du jo stikke innom Anne Brith, tidligere Villa Perlesukker og bli fristet til helgens søtsaker og ikke minst 17-mai festkakene 🙂

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

  1. Åååå så herlig, og så heldig du er som får oppleve dette! Jeg gleder meg til å følge med på pinnsvinoppdateringene. Pinnsvin har stått høyt på ønskelista vår lenge. (Og om du trenger pinnsvinpass en helg eller hjelp eller hva som helst så vet du hvem du kan kontakte. Jeg er klar!)

    • Ja, den har visst fått navnet Candy. Men det skurrer litt for meg. Jeg lurer på om den heller skal hete Perlesukker. Eller Truls. hehe, jeg skal se om det er mulig å kjønnsbestemme den først før jeg lander på navn 😉 Kanskje utlyser jeg en liten navnkonkurranse, det beste hadde jo vært om det fantes en løsning hvor Candy kan få være med videre, men alene høres det for amerikansk ut for meg.

  2. Så søt den er! Ja, nå har du tatt på deg en viktig oppgave, men jeg er sikker på du klarer det med glans. Og lille Candy kan prise seg lykkelig for at det finnes mennesker som deg. Lykke til som fostermor. gleder meg til fortsettelsen.

  3. Vi har ganske ofte besøk av piggsvin i hagen, og det synes vi er trivelig. De får ofte en liten bit leverpostei når de kommer på besøk. I år var første piggsvinbesøket her(Trondheim) den 6. april, og har sett dem flere ganger etter det, så jeg tror at det er helt normalt at de har våknet fra vinterdvalen nå. Vi er veldig lite plaget med snegler i hagen, og det tror jeg piggsvina har litt av æren for.
    Får håpe at piggsvinet ditt etablerer seg i nærheten av hagen din, den er både et hyggelig og nyttig dyr. Lykke til!

  4. Så nydelig Pinnsvin! Skulle gjerne hatt noen i Hagen vår her i Fetsund! Truls var et fint navn, spent på om det kan være en gutt! Lykke til som fostermor!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her