Hagens fineste tulipaner, vis oss dine!

Akkurat nå strutter to nye bekjenskap så vakkert ute i bedet. ‘Finola’ og ‘Miss Elegance’ har vist seg som to små stjerner, og fortjener å bli løftet frem i rampelyset. Hos meg havnet de ved en tilfeldighet etter at jeg fikk noen løk tilsendt fra Nordic Garden. Jeg var ikke videre begeistret, men plantet de jo, og seee så feil en kan ta!

Nedenfor finner du et bilderas av mine to skjønnheter, men før du drukner deg i de så kanskje du skal stikke ut og ta bilde av dine egne og dele? Du kan legge inn bildet her i kommentarfeltet, eller på facebooktråden, eller du kan tagge med #moseplassen og #tulipaner og legge på Instagram :) Gleder meg til å se, for det er sikkert enda flere jeg burde få øynene opp for!

tulip-miss-elegance-2

‘Miss Elegance’ har lyserosa blomster og en enkel krans kronbladene. Kronbladene åpner seg på den skjønneste måte med en «knekk» midt på, og har mørkt senter. Planten er lav, og hos meg iallefall så er blomsterhodet ekstra stort, det ser jeg dog ikke beskrevet noe sted på nett så det kan være tilfeldig/at de andre tulipanene mine er små.

tulip-miss-elegance tulip-miss-elegance-4 tulip-miss-elegance-3

 

‘Finola’ har også lyserosa blomster, men disse spiller fra hvit til rosa og med et lite innslag av grønt.  Det som gjør denne tulipanen så spesiell er at den er dobbel, altså at den har minst en ekstra rad med kronblader, og så er kronbladene litt krøllete i topp slik at hele blomsten får et veldig mykt utrykk. Den kom i blomst nesten to uker etter Elegance, og er akkurat nå på sitt flotteste.

FinolaFinola-5 Finola-6Finola-4

Og ja. For ordens skyld, min favoritttulipan er fortsatt Tulipa turcestanica, men den er jo en av de botaniske og avblomstret for en måned siden.

Finola-3
Så. Nå er jeg spent. Vil du vise meg tulipanene dine?

8 KOMMENTARER

 1. Hei igjen,

  Jeg har jo ingen bilder jeg klarer å vise fra egen hage. Men forteller om noen «skriftlig»(og med et bilde fra nettet): Oullioles http://davesgarden.com/guides/… Kjøpte den hos Hageland, så ikke vanskelig å få tak i :-) Jegplantet den fordi den passer så utrolig godt til rosa løytnantshjerte, leste om akkurat om den kombinasjonen på nettet et sted.. Og den er faktisk nydelig! Er både veldig høye og har veldig store tulipanblomster! Myke og fine i fargene, litt dus rosa og med innslag av lilla og hvite sjatteringer, på et vis…!
  Og står utrolig lenge!

  Ellers har jeg mye Spring Green og Shirley(som jeg begge er veldig glad i, har plantet de samme i mange år, også sammen! )
  Og Queen of Night og Svart papegøyetulipan(Black parrot!) – veldig flotte begge to!

  Og en violett frynsetulipan, med en dyp, varm tone, veldig vakker, nesten som fløyell! (Men husker ikke navnet i farten..)

  Har forsøkt meg med noen oransje, synes de er så flotte i seg selv, men dessverre så synes jeg ikke de passer inn der de står, blant syriner og annet..

  Tidlig på våren er jeg veldig glad i Concerto(og Turkestiana – helt enig)!

  Hilsen Annette

  Hilsen Annette

 2. Det øverste bildet viser New Design og gule Appeldoorn. Nederst er Tom Pouce med og de oransje er Prinzess Irene. Tenker hvert år at jeg skal ha en harmonisk fargesammensetning, men jeg må bare ha med orange og gul, så er nok veldig svak for kontraster :-)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her