Klasefjør, konvall-aktig staude for halvskygge

klasefjoer-2

klasefjoerMannen og jeg var på ferie i England i fjor vår, og besøkte naturligvis en rekke hager. Dette var en av mange stauder vi oppdaget og falt for, men ingen navnlapper i sikte! Men, med kamera limt til hofta så er slike problem lett å løse. Jeg tar bilder og viser de frem til venner, og når Maria så bildet så utbrøt hun at den hadde hun jo i hagen, ville jeg ha en bit!

Det viste seg at den het klasefjør, Smilacina racemosa, (tidligere Maianthemum racemosum). Og akkurat nå blomstrer den fint ute i hagen. De to første bildene er tatt i dag, det siste er fra Englandturen, gleder meg til min tue er så stor!

I følge Hageselskapets staudebok så blir klasefjør omlag 60-80 cm høy, blomster nå i mai-juni, trives i sol og halvskygge, og er herdig til H6. Den sier også at bladverket får pen gul høstfarge, og om en er heldig røde bær, det gleder jeg meg til! Kan formeres ved deling, eller såås som frø.

Klasefjør  ligner mye på storkonvall, men de er faktisk ikke det minste i slekt. Sånn om du skulle lure 🙂

klasefjoer-3

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Hei igjen,

    Morsomt du tok opp den! For jeg tror faktisk jeg så slike utenfor porten til slottet idag..? Jeg visste ikke da hva den het, men la merke til at den sto der veldig flott, i ganske så store mengder! (Altså i Parkveien, nesten ved inngangen til Dronningparken, blir det vel? Langs med en sik gul avlang bygning, som ender nesten mot Drammensveien). Men det «verste»er at jeg faktisk bestilte den hos Gardenliving, var det ifjor, eller i forifjor?

    http://www.gardenliving.no/pro

    Det husket jeg nå som du fortalte meg navnet på planten. Så kanskjje den er på vei opp et sted ute i bedene mine..?(som du forstår er det litt tett ute i bedene mine.) Nå må jeg snart ut og se! Jeg synes den er flott – vårlig og vakker; og hvitt og grønt er alltid fint! Og så tror jeg man må ha den i litt mengder!

    Hilsen Annette

  2. Eg kjøpte ein slik for mange år sidan, men då vart den kalla duskkonvall. Ganske god beskrivelse i det namnet, synest eg. No har eg to digre tuer – ja, dei tek mykje plass. Har fått bær på mine, men ofte klipper eg dei ein del ned etter blomstringa for at dei skal ta mindre plass. Blomstrane luktar dessutan ikkje så verst. Lykke til med din!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her