Syriner!

syrin-3Sol sommer og syrin!
Jeg digger syrinene. Akkurat nå velter de seg over gjerder og hekker her i Oslo og gjør det til en fryd å kjøre gatelangs. Hvordan er det der du bor? Avblomstret, blomst, knopp eller snø?

Vis meg/oss!
Legg inn bilde i kommentarfeltet her, på Facebook, eller ved å tagge med #moseplassen på Instagram. Så samler jeg inn og lager en collage på mandagen som viser syrinblomstring landet rundt!

syrin-2

PS: Vanlig syrin (syringa vulgaris) står på artsdatabankens svartliste med nest høyeste spredningsklasse HI. Syrin vil i enkelte områder spre seg villig ut i naturen hvor den under gitte forhold stortrives og fortrenger naturlig vegetasjon og fører til gjenngroing. Dette gjelder spesielt der hvor det er kalkholdig grunn. Du skal være aktsom når du kvitter seg med syrinplanter og absolutt ikke dumpe det i grøftekanten. Om du ønsker å kjøpe syrin og plante i hagen så bør du tenke over om du bor i et risikoområde. Les om syrin i artsdatabanken, og om politiske vurderinger av syrinplanting i artikkel hos VG. Les også artikkel om syrin som kulturplante.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her