Verdien av å ha en jobb!

Det er mye snakk om at alle skal jobbe, også de som av ulike grunner skranter litt men fortsatt har hva så fint kalles arbeidsevne. Noen fokuserer på at det er plikt, og får det til å høres ut som om sjuklinger flest ikke vil jobbe, men sannheten er jo at de fleste som har en kronisk sykdom, også har et kronisk behov for å være en del av det vanlige samfunnet. Vi ønsker å delta, og bidra. Jeg skjønner at mange som er i jobb synes jobben er pes og ønsker seg fri, men gresset er ikke grønnere på den annen side….

Det å ha en jobb gir mestring, sosial omgang, glede, lønn og ikke minst en følelse av at man er som alle andre, at man er normal og teller med.

Jeg er heldig. Jeg har laget min egen jobb rundt Moseplassen med inntekter både direkte på bloggen, fra foredrag, skriving i magasin og nå snart den nye boken Fuglefryd. Mange av oss deltidssjuklinger gjør det slik, vi lager vår egen arbeidsplass fordi vi ved å ha full kontroll på arbeidsoppgaver får maks ut av arbeidskapasiteten. Men ikke alle kan skape sin egen arbeidsplass. Dersom en ikke er frisk nok til å gå i vanlig jobb, men har kapasitet til å jobbe så kan man søke seg til såkalte vekstbedrifter, tidligere kalt verna arbeidsplasser.

fuglefryd-kasser

Her i Oslo har vi en slik bedrift som heter Gamle Oslo tre og tekstil. De har et flott snekkerverksted, og en tekstilstue, og både gir en god arbeidsplass, og lager flotte produkter. Du ser noen av de på nettsiden deres 🙂

Gamle Oslo tre og tekstil tar i mot store og små oppdrag fra næringsliv og private, feks lager de elementer til utstillinger for Moelven, og julegaver for ulike bedrifter, samt trekassene til kollega-bedriften Epleslang. Og nå har de laget 50 fuglekasser for lanseringen av Fuglefryd!

fuglefryd-kasser-3

Når forlaget tidligere i høst fant ut at de skulle få laget fuglekasser til markedsføringen så foreslo jeg at de først spurte en vekstbedrift om de var interessert i oppdraget. Nettopp fordi jeg setter pris på at det finnes slike arbeidsplasser. Produktene holder like god kvalitet som hva du får fra andre snekkerverksted, så hvorfor ikke bestille derifra! Miljøvennlig er det også, superlokalt som det blir.

Kassene er nå ferdige snekret og grunnmalt. De ble skikkelig fine så hjertlig takk til Christian, Remy og de andre på snekkeriet for strålende jobb. Jeg er i gang med dekormaling på de, du ser noen eksempler over som er malt sammen med min niese Heidi. Men mer om akkurat det senere!

bokforsidePs: Boken, Fuglefryd, kan nå kjøpes i alle bokhandlere både fysisk og nettbokandler, feks hos Haugenbok (annonselenke). Du finner byggetegninger til disse fuglekassene i boken 

fuglefryd-kasser-4

IMG_1807
Jeg blir som en unge i godteributikk når jeg er på snekkerverksted, er så gøy med maskinene 😀 Men dessverre tåler jeg ikke trestøv så godt…
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Først av alt, gratulerer så mye med den flotte nye fulgeboken din – skjønner godt du er stolt:-))

    Og så flott at du setter fokus på vekstbedrifter 🙂 Fuglekassene så jo veldig fine ut! Jeg har lyst til å kjøpe både boken og fuglekassen – de perfekte julepresanger!

    Hilsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her