Fuglefryd har magisk tiltrekningskraft på fugler!

Det er veldig gøy å være fugletussete for tiden for nå renner det på med skjeldent besøk 🙂 I forrige uke så jeg nøttekråke og gjerdesmett for første gang, og i dag kom svartmeisen innom – han kan jeg ikke huske sist jeg fikk besøk av!

Jeg velger å tro at det er fordi alle fuglene har hørt på radioen at det er flott å være fugl i hagen min, at her får de både gourmetservering og fastfood, og at restauranten aldri stenger. Skal ikke se bort i fra at de er litt pr-kåte også, at de synes det er gøy å bli vist frem 😉

Resultatet er iallefall at de flokker seg rundt heimen og boka. Håper den har like magisk tiltrekningskraft hos alle andre også!

(Om du er ny her på Moseplassen, du kan lese mer om boken og kjøpe den om du klikker her)

 

fuglefryd-svartmeis
Storfint besøk av svartmeis! Lurer du på hvordan se forskjell på kjøttmeis og svartmeis? De kan nemlig ligne litt for et utrent øye. Svartmeisen er mindre og har svakere farger, men det letteste er å se i nakken på den – for den er nemlig hvit hos svartmeisen og svart hos kjøttmeisen. Herr svartmeis bøyer nakken for deg under her så du kan se 😉


fuglefryd-svartmeis-2

fuglefryd-kjoettmeis-2
Kjøttmeis, norges vanligeste hagegjest!

fuglefryd-blameis
Blåmeisen ser litt forfjamset ut over å plutselig være på omslaget av en bok..

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Svartmeisen har jeg aldri sett, tror jeg. Eller kanskje jeg har sett den, og trodd det har vært en kjøttmeis med en hvit nakkeflekk. Nå vet jeg hva jeg skal se etter i vinter. Hadde besøk av en stor flokk nøttekråker i fjor sommer. Du verden som de bråker!

  2. Så kule bilder! Her har jeg sett svartmeis noen ganger, men det er helt klart kjøttmeisen som er den ivrigste gjesten på fuglebrettet. Jeg har blogget om fuglene i hagen min og boken din i kveld;)

  3. Hei.
    Jeg oppdaget bloggen din for ikke så lenge siden og kommer jevnlig innom. Har du tips til fuglematere som kun småfugl får mat ut av, ikke kråker ol? Hva anbefaler du å gi til fuglene i vinter? Hvilke mat tiltrekker seg flest fugler?

    God helg
    Hilsen Marie

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her