Ruteliljefest :)

Litt enkel bloggpost i dag, mest av alt for å si – Gooood helg! 

I pottene ser du ruteliljer som jeg har tatt ut av plastpottene og plantet om i terrakottapotter. Du får nå kjøpt ruteliljer, perleblomster og andre løkblomster på blomsterbutikkene, ferdig drevet i potter.

Du kan sette plastpotten rett i en potteskjuler. Eller om du ønsker å dele opp for å ha en stor potte i flere små, eller flere små i en stor, så kan du det også. Ta rett og slett tak i rotklompen og del den i to med hendene ved å dra de fra hverandre. Du holder i jorden/løkene, ikke i stilken.

Les mer om stell av ruteliljen i denne bloggposten 🙂

rutelilje-terrakotta-5

rutelilje-terrakotta-2 rutelilje-terrakotta-3 rutelilje-terrakotta-4rutelilje-terrakotta

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Er bare helt nydelige blomster! Har satt tre stykker i en glasskrukke uten potter, og jeg har hatt dem en uke nå. Har forsøkt å legge bilder ut på FB, men får plutselig problemer.

  2. Hvor lenge greier du å ha ruteliljene inne før de er «ferdige»?- setter du de ut etterpå- og har du fått de opp igjen?

    • Hvor lenge de står avhenger av hvor varmt det er på stua, og fra når du regner (altså er de bare såvidt over bakken, eller kjøpt i blomst). For å være mer konkret, jeg regner med at de på bildet er pene i en uke fra bildet ble tatt.

      Når de er blomstret av og ikke lengre dekorative så setter jeg de i et vindu, vanner litt av og til til de har visnet ned, og lar så jord og knoll tørke ut. Så til våren når bakken har tint planter jeg de ut. Og ja, de kommer igjen.

      Mer om stell her: https://moseplassen.no/2016/02/ruteliljer-inne-stell-dekorasjonstips/

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her