Se BBC sin fantastiske serie Gardeners World på nett

download-20160112122715556

Denne uken satt Gardners World igang igjen for sesongen. En aldeles strålende serie hvor vi følger fem hageformidlere mens de guider oss gjennom både hagevandring, konkrete tips for plantevalg og stell og hagedesign.

Serien sendes på BBC Two, og legges ut på BBC sin nettside og Iplayer.
I utgangspunktet har BBC satt en begrensning på at kun de som bor i UK kan se serien, men ved å benytte seg av et triks så kan også du se den, i topp kvalitet, helt lovlig.

Trikset innebærer å betale noen for å dekke over hvor du bor.
Oppdatering: Jeg fikk akkurat (mandag kveld) beskjed om at en av leserne opplever problemer med UnblockUS som jeg har pleid å anbefale men som nå ser ut til å ha dårlig kundeservice. Kommer i løpet av morgendagen med et oppdatert forslag til gode tjenester å bruke

Når du har instalert tjenesten så har du tilgang både til Gardeners World sine ukentlige program, og de andre hageseriene BBC sender, som feks Big dreams small spaces, mm. Det kommer en oppdatert liste i hagetv-oversikten på mandag.

Litt om Gardeners World:
Serien ledes av Monty Don og Nigel, Carol Klein, Rachel De Thame, Joe Swift og så skal det komme til en ekstra som jeg foreløpig ikke veit hvem er.

Vi starter og slutter alltid i hagen til Monty Don, som fokuserer mest på hagestell. Og så er vi med Carol, Joe og Rachel ut i små hager og store parker, til produksjonsgartnerier og på ulike gardenshows. I hver episode er det noe for alle både av inspirasjon og kunnskap. Når det gjelder kunnskap så er det naturligvis endel av plantene og tidspunktene som ikke er relevante her i Norge, men det står tydelige navn på alle planter de omtaler, så du kan google de eller slå opp i Hageselskapets sortskalender og finne ut om de kan overleve hos deg.

– Jeg synes Gardners World er helt smashing. Hva synes du?

PS: Kilde for at det er lovlig å dekke over hvor du bor for å få tilgang: NRK Beta, nederst i artikkelen. Jeg har jo anbefalt folk å bruke dette trikset i mange år nå, og veit dere er mange fornøyde brukere der ute. Så, om du har erfaringer (gode og dårlige) blir jeg veldig glad om du vil dele de i kommentarfeltet, det blir satt pris på av de som er usikre.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Hei Anne
    Åh dette har jeg ventet på, denne serien er vel verdt å se på. Dyktige programledere med massevis av spennende hagestoff. Jeg har ikke benyttet UnblockUs, men derimot et tilsvarende produkt (StrongVPN) i over seks år for å kunne se programmer både fra engelske og amerikanske kanaler (og andre dersom man ønsker det). Jeg har bare gode erfaringer med denne type produkter, det hjelper jo nordmenn som er sulteforet på hagerelaterte programmer på en super måte.

  2. Supert!
    Skal sjekke ut dette.
    Jeg har akkurat sett på hageprogram på dansk tv nå noen uker.
    De frister med en mnd. gratis, så da kan en jo velge om en vil fortsette , det koster bare 59,- etter den første mnd.Ellers rekker en å se mye på en måpned også:) Jeg har sett i hagen med Anja,som jeg syns er bra. Ser Mony Don er på BBC, jeg er veldig fan av han.
    Takk for tipset:)

  3. Hei,
    You should give Hola.org a try, its free! It can be added as an extension to the chrome browser via the chrome store or downloaded as various apps from the website.

    Just watched the first episode of gardeners world myself 🙂
    Takk!

    (Install hola and then go to the site you want to visit. When it tells you «not allowed in your location» simply click the hola icon in the browser and select «browse from the UK» and it plays….)

    • Hei! Takk for verdifull kommentar Ian! Veldig fint at du deler dette 🙂

      Men for å forklare hvorfor jeg ikke nå anbefaler den i posten: Jeg spurte meg litt rundt før jeg skrev denne posten, og da ble Hola nevnt som en av de som ikke var å anbefale. Jeg fikk denne lenken for informasjon http://adios-hola.org

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her