Kjøkkenhagen fikk seg en saftig makeover!

Er det noen sak å ikke strekke til, når man har familier, venner, bekjente og vilt fremmede som strekker seg for deg?

I går var et tv-team her for å filme et opptak som skal være med på Farmen. (Det er til kjendis-farmen, og sendes på nyåret). Når jeg fikk forespørselen fra produksjonsfirma (Strix) så sa jeg nesten nei, for kjøkkenhagen var slettes ikke presentabel. Men, jeg synes ikke muligheten kunne gå fra meg, så jeg sa ja, ba om hjelp, og fikk i bøtter og spann :D

kjokkenhagen-juli-8

Jeg har jo basen for en flott kjøkkenhage (les om den og hvordan du kan lage noe lignende her). Det var bare det at den hadde planter der den ikke skulle (i grusen) og for lite planter der det skulle vært det (i bedene). Men, en god ramme, og herlige hjelpere, gjorde at vi på to dager fikk snu det rundt fra sukk…, til hurra!!!

kjokkenhagen-juli-3

Så, i dag vil jeg takke folk!

Størst takk går til mine fantastiske foreldre, som tro til og tvangslukte grusgangen min. Haha, jeg ville ikke la de gjøre det, synes de har nok med sine egne prosjekt, men neida, her ble det lukt. Og bært, puslet og fikset :D

Pst: Deler av grusgangen var skikkelig ille, og jeg har blitt oppfordret av flere til å snakke litt om hva man gjøre med så nedgrodde grusganger, så det kommer eget blogginnlegg på det etterhvert.

kjokkenhagen-juli-5

Stoor takk også til bloggleser Tine, som var her i timesvis og lukte og plantet og generelt var bra støtte når jeg pønsket meg frem til hva som skulle hvor.

Rina som jeg ikke har sett siden studietiden organiserte kontakt med Måne gartneri, som har masse gøye freshe store planter. Gartneriet beskrev planter pr telefon, Rina plukket de opp og kjørte plantene til meg, sammen med noen hun hentet ut av egen hage. wow!

kjokkenhagen-juli-4

Gode Maria gravde opp noen absolutt fantastiske sukkererter og sendte med venn inn til Oslo. De var ekstra kjærkomne både fordi sukkererter er gull, men kanskje mest fordi det da ga meg en grunn til å få opp noen tipier som gjør sitt til å fylle ut visuelt sett :)

kjokkenhagen-juli-6

Ragnhild tilbød meg en squash hun hadde stående i potte, og det sa jeg jo ta til. Men når hun gikk ut i hagen for å finne den frem så synes hun planten hun hadde tiltenkt meg var patetisk, så hun gravde heller opp en fantastisk plante fra sitt eget bed!

kjokkenhagen-juli-2

Og ikke nok med at hagen fikk seg en squash. Min svigerinne fant frem noen gresskar fra sitt drivhus og sendte inn, så det garanterer at det holder seg frodig utover høsten!

kjokkenhagen-juli-7

Og, jeg vil samtidig også få takket alle dere lesere som heier på meg :) Det varmer sånn å vite at det sitter en masse folk rundt om bak skjermer og rett og slett ønsker meg alt godt! Som liker det jeg driver med, som liker at jeg får nye muligheter, og som ønsker å se mer fra meg.– Så takk til deg! Uten engasjerte lesere hadde jeg aldri drevet med hageformidling!

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Så flott med så mange som hjalp til!

  Gjengen fra Strix var hos meg i dag og filmet meg og hønene til samme opplegg. Og jeg kan garantere at min hage ser betydelig mer elendig ut enn hva din gjorde før den ble fikset. ;) så vi får håpe at mitt innlegg kommer først for da blir din hage en virkelig opptur. Men grønn er den i hvert fall hagen min. Og hønene løp sin vei og ville ikke bli filmet på plenen, men i hønsegården var de i hvert fall mer samarbeidsvillige.

  • Så artig da Helen! Jeg må nok se på farmen heretter skjønner jeg, hehe :D
   Gøy med høner og hage, blir sikkert bra innslag!

 2. Fantastisk! Så nydelig at familie og venner trår til. Sånt er gøy og varmende. Ekte dugnadsånd. Det ble så fint så fint.
  Ha det godt.
  Jannicke

 3. Fantastisk fint! Sidene dine er så inspirerende! . De pallene virker smarte når en nesten har gitt opp ulike bedd og skråninger som en gang har vært fine, men som nå er mer ugress og ekkelheter, enn det som er hyggelig. Kanskje jeg skal fjerne det hele, gruse det og ha disse flotte kassene i steden. Starte med ny jord og glemme Skvalderkål og annet «ræl»!

 4. Så fint at du fikk så god hjelp!! :D Skikkelig fint og koselig hos deg! Praktisk og flott! :D Noe for enhver smak her og ringblomster gjør det ekstra koselig.
  Ønsker deg fine sommerdager! :)
  Hilsen Lisa

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her