Litt mer om druene, som dyrkes uten drivhus :)

Druene er ett av de hageprosjektene som begeistrer mest! Det er virkelig genialt gode druer, og de er akk så enkle å ha med å gjøre.

Mange tror du må ha drivhus for å dyrke druer, men med rett drueplante så kan druer dyrkes mot en solrik vegg så langt nord som til Trøndelag!

druer-fra-hagen
Mine drue vokser mot sydveggen på huset, og blir riktig søte og er en fryd å spise rett fra gren. Jeg elsker de, gjester elsker de, og småfuglene elsker de… Akkurat de siste konsumentene er jeg ikke så begeistra for, så det er derfor «bur» rundt druene med en finmasket netting fra Gardenliving.

Det hele er ganske enkelt løst. Druene har fått et enkelt klatrestativ i armeringshjern (som er festet litt fremfor veggen ved hjelp av hylleknekter), og så er det laget en enkel trekonstruksjon som holder duken et lite stykke fremfor der igjen.

druer-fra-hagen-2

Dersom du er nysgerrig på hvordan lykkes med druer så har jeg skrevet grundig om å dyrke druer utenfor drivhus i denne artikkelen. Les den :)

Min erfaring med druene er at de er lettstelte. Jeg skjønner jo at endel sånne ting faller litt enklere for meg enn en ren novise, men jeg tror i grunnen at druer kan passe for alle. Følg rådene i bloggposten jeg lenket til over her :)

Viktigste av rådene er så essensielt at jeg vil gjenta det: Kjøp druer ment for ditt klima, og som har den søthet du ønsker! Vi er så heldig at det finnes en norsk produsent, Rusvik, som har spesialisert seg på druer, og han har gjennom egen erfaring og kunders erfaring laget en fantastisk oversikt over hvilken druer som kan passe hvor. Se sortene hans her, og bestill eventuelt direkte fra han her. Det er alltid smart å velge norskprodusert når man kjøper planter som er litt på kanten til å greie seg, de er nemlig tøffere i tryne enn sine slektninger fra syden :)

druer-fra-hagen-4

moms! planlegg for å plante druer neste vår! 

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Oi, oi – vi har latt vår vokse fritt (kjøpte hus i fjor, ante ikke hvordan beskjære), og den har kommet med hele 4 kg ferdig rensede druer! Det hadde vært flott hvis du kunne skrive noe om beskjæring (jamfør: Men jeg skal prøve å få skrevet om beskjæring når det skal gjøres på senvinteren.) etter hvert, vi ble aldri kloke på Frk. Googles råd – og nå er drua på vei over til naboen hehe. God høst!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her