Vanlige folk legger den på tallerken, jeg har den i vase!

En av de mange fine hagetingene jeg har lært av min mor er at asparges er vakker, og godt egnet som prydplante! Ja, helt vanlig grønnsaksasparges. Den får et nett og lekkert grønt bladverk som kan bli opp til en par meter høyt, og virkelig gjør seg både i bedet og i buketter.

I forrige uke tok jeg inn tre lange stilker fra hagen og satt i gulvvase. Asparges har egentlig en ganske vanlig grønntone, men nå har de begynt å gulne (visne), noe som blir utrolig lekkert mot den grønne veggen, spesielt i sol :)

– takk høsthagen for den lille gaven!

asparges-vase

asparges-3

asparges

asparges-5

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Flotte farger du har lekt med her! Du inspirer og gleder meg med hverdags- og festinnleggene dine. Lykke til med ny prosjekter, håper du finner ny inspirasjon å dele med oss<3

    PS. Ang asparges; er de vanskelige å dyrke? Jeg ble nylig med i en økologisk andelsgård hvor vi vurderer asparges til neste år, men noen sier asparges er vanskelig å dyrke med vellykka resultat. Hva er din erfaring?

  2. Tidligere var asparges vanlig som «grønt» i blomsterarrangement. Så du er ikke «alene».

    Jeg har hatt problemer med asparges, men har tenkt å prøve igjen. Forstår at den både vil ha god drenering og næringsrik jord. Det er jo ofte en vanskelig kombinasjon.

  3. Så stilig!! Visste ikke at den vanlige som gir oss gode asparges kan brukes til dette. Er så heldig å ha en stor gammel slørasparges- den bruker jeg ofte i enkeltvaser- det blir som et slør-jeg har og grønn vegg-og den står kjempelange. Den er og veldig fin i dekorasjoner. Ofte bruker jeg bare de dekorative nye skuddene uten blader, de nar flotte «svingninger» som gir det lille ekstra til tette lave buketter eller dekorasjoner.
    Alltid god inspirasjon fra deg!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her