Jeg skal på Tv i morgen og snakke om småfugler som terapi!

I morgen tidlig (altså tirsdag) ca kl 08.40 skal jeg på God morgen Norge, TV2 og snakke om hvor verdifult det er å få naturen tett på livene våre. Det er nemlig gjort forskning som viser at det er bra for mental helse å daglig se småfugler og grønne utemiljø! Innslaget gjøres sammen med Håkan Billing som leder Oslo og Akershus Ornitologisk forening.

Forskning:
Universitetet i Exeter, UK, publiserte nylig forskning som viser at personer som hadde grønne utemiljø med rikt utvalg av fugler rundt huset sitt hadde lavere nivå av stress, angst og depresjon enn de med mindre slik kontakt!

Du kan lese pressemeldingen deres her, og det norske referatet på forskning.no her.

Det nye her er at man har fokusert på nytteverdien i fuglelivet. Det foreligger allerede mye forskning som viser at grønne utemiljø har stor helsegevinst. Både for mental helse og fysisk helse! Å kunne se ut på levende naturlige uteareal er rett og slett sundt. Det senker behovet for smertestillende medisiner, og gir reduksjon i liggedøgn på sykehus! Jeg skrev en lengre artikkel med forskningsreferanser for to år siden, du kan lese den her. 

 

Det gjør godt å komme tett på naturen!
Jeg har personlig meget god erfaring med å bruke det grønne for å finne ro, og opplevelser. Det gjelder både når jeg bodde i villaen på Nordstrand, men vel så mye her i leiligheten i sentrum. Det overrasker vel ingen at jeg hadde som kriteria at det skulle være balkong, men jeg stoppet ikke der. Jeg var meget bevisst på at utearealet utenfor vindu og balkong skulle være «givende», hvilket i hovedsak ville si at jeg jaktet på eiendommer med nærhet til store trær. For, har du først ett tre, så har du ikke bare selve treet, du har noe for vinden å lage lyd i, snøen å legge seg på, sola å trylle med, og fuglene å bo i.

Jeg merker at jeg finner roen, jeg er mer tilstede, jeg kobler ut. Nå er det jo så populært å snakke om mindfulness, og det å sette av tid i hverdagen til å nyte blomster, fugler, ekorn, humler og annet grønt er virkelig en herlig måte å oppnå det på.

 

Men tenker du, dagen er for travel!
Neida. Du må ikke ut i skogen for å oppnå kontakten med natur, du trenger ikke være ute engang! For noen er det ikke vanskeligere enn å snu kontorpulten så man ser ut vinduet, eller hva med å flytte lesestolen frem til vindu på stua? Heng opp en mater utenfor (les her om hvordan få en populær foringsplass). Og så mens du skriver eposter, ser på tv så gløtter du av og til ut vindu, og når det er en gjest ta deg ett minutt eller to til å seee på gjesten, koble ut, koble av, og koble på :)

Uansett så håper jeg du kobler på tv tirsdag morgen kl 0840!
– Sees?

Lenke til omtale av boken Fuglefryd, annonse

 

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her