Rapport fra hagemessen 2017

 

Nå er hagemessen i gang! Jeg var der i går, og hadde det superfett. Traff masse trivelige folk og koste meg både i stands og visningshage.

Underveis delte jeg inntrykk på Instagram (my-story). Men ikke alle er jo der, så jeg har nå lastet ned videoen fra Instagram og lagt den inn nedenfor.

I tillegg tok jeg noen bilder, så, bli med rundt på hagemessen!

https://www.facebook.com/Moseplassen/videos/1517271311616628/
(Alle @ettellerannet i videoen er instagramkontoene til de ulike stands, de er nemlig klikkbare på Instagram).

Først et lite bilderas fra NAML sin store visningshage. Denne er bygget av en miks av fagfolk og elever, som en del av elevenes utdanning. Genialt!

 

Det var bare en visningshage i år, men den var stor og variert og vel verdt et besøk! Synes fortsatt det mangler litt på siste lille designløftet, men alt i alt er dette meget bra :)

Så var det de ulike stands!

Det var mange planteselgere i år. Noen hadde ganske standardvarer, andre mer spesialisert. Både sommerblomster, stauder, busker, små trær og mengder av urter og grønnsaker. Såpass mye at man kan bli litt blind.. Jeg handlet noen stauder og en busk til balkongen, og en julerose, hehe. Måtte jo det!

Hos GardenLiving. De er bortgjemt innerst i hall E

Noen av planteselgerene:
– Spiren Gartneri. Spesialisert på juleroser, har også noen andre småsære stauder med
– Garden Living. Spesialisert på stauder, har også med endel sære busker og trær, og flott hagestæsj.
– De Haes Gartneri. Økologisk dyrkede matplanter (i Norge)
– Corines tomater. Tomatplanter i alle varianter
– Finn Schjøll blomster. Hehe, jeg ble distrahert av Finn, men så langt jeg husker var det spesielt mye fine inneplanter på den standen.
– Hagemo planter. Spesialisert seg på fuchia og pelargonia, har også endel krydderurter
– Interflora Strømmen. De har alltid mye rart og flott som er av det mer langtkommende slaget. Rosebusker i blomst feks!
– Solstad gartneri. Hadde masse ranunker med, på supertilbud, som alle trillet rundt med og fristet meg, men var utsolgt i annet enn gult når jeg kom.. I skuffelsen la jeg ikke merke til hva annet de hadde.
– Plantasjen. La dessverre ikke merke til hva de hadde, de kan jeg jo besøke en hverdag
– Sven Myrvold plantesenter og hageskole. Stauder, busker mm.

 

I Gros hage. Masse flott hagestæsj, Dalbys bøker, og et lite utvalg spennende planter
Bedd. Norsk designede plantekasser

Det var mange ulike krukker og kasser å finne, i ulike størrelser og material. Og endel annet ulikt hagestæsj. Både rent dekorative pyntedingster, og ting med nytte/pynt fungsjon som plantestøtter og redskap.

Inteligent plantevegg hos Senter for bylandbruk
Oikos, (det trenger ikke koste å dyrke/være miljøvennlig!)

I kunnskapsgata (bak visningshagen i Hall C) finner du masse geniale små stands. Her står både La Humla suse, og Norsk Ornitologisk forening. Og mange andre. Her får du både råd, og mulighet til å handle. Ikke glem en tur innom Hagegal for småplanter og hageprat!


En liten bit av hagemessen var en smaks-gate, med utvalgte spennende småprodusenter av mat. Og så var det noen stands for grillfolket. Denne fra Ofyr snakket litt ekstra høyt til meg :D

Hos Tilboligen

Det var masse drivhus. Masse! Har du tenkt å kjøpe deg drivhus i år så er det vel vært å ta en tur på messa for å få sett de ulike på ett sted. Her er en liste over utstillere som selger drivhus.
Bildet aller øverst i innlegget av to cedertre-drivhus er fra stand til Solfang.

Hos Gartnerteknikk. Veggene på det runde lysthuset kan åpnes! (går på skinne).

I tillegg var det robotgressklippere og andre maskiner, boblebad, og ymse redskap. Og mye mye annet. Jeg får litt skylapper når jeg er på messe slik, og det er mye jeg overser i all mengden. Det var forresten også mye bra møbler! Litt irritert på at jeg glemte å ta bilder av de, men det er da med en par i videoen i allefall.

_

Også var det jammen en bit av visningshagen jeg ikke fikk med meg! Dukket nemlig opp bilder på Instagram fra noe jeg ikke har sett, menmen, sånn er det når man er fokusert på bildetaging, blir av og til litt nærsynt. hehe.

Hagemessa på Lillestrøm #flower #blomster #hagemessen

A post shared by Anne Nordfjellmark Norløff (@anne.norloeff) on

Du finner åpningstider mm på Hagemessens nettside!

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Hei. Å, her skulle fruen vært. Det blir mange inntrykk av å gå på sånn en plass. Så mye å se på. Takk for reportasjen. Ønsker deg en fin kveld.
    Hilsen Hanne-Lise.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her