Borddekorasjoner på Slottet: Hvitveis, liljekonvall og stemor!

La du merke til de flotte borddekorasjonene på Slottet i forbindelse med Kongeparets 80års feiring?
Dette var virkelig lekkert, og norsk, og perfekt inspirasjon for egne festbord! Det er så gøy å se «vanlige» blomster i en slik staslig setting, og det føltes helt rett å koble festsalens prakt med norsk natur.

Slottet var dekorert av Det kongelige Hoffs egen blomsterdekoratørgruppe, som kalles Blomsterloftet. Heng på så skal jeg bryte ned i mindre element.
Oppdatert: Jeg har etter første publisering fått låne flere bilder, så bloggposten er sterkt oppdatert :)

Alle bilder er lånt fra:
– Blomsterloftet, Det kongelige hoff
– Fotoalbum på Kongehuset.no
 Skjermdumper av NRK sin sending, du kan se sendingen her. Innslaget om borddekorasjonene forklares av Finn Schjøll og starter 31 minutter inn :)

All hvitveisen ble plukket av ansatte på Slottet! Foto: Ole Johan Hildre, Det kongelige hoff.

Blomstervalg:
– Hvitveis
– Liljekonvall
– Tulipaner
– Stemor
– Syriner
– Erteblomster (svært få)
– Pasonsblomst (bare grenranker med blader)
– Ett gress
– Nakne bjørkegrener

Foto: Blomsterloftet, Det kongelige hoff
Foto: Blomsterloftet, Det kongelige hoff

Hovedbordet hadde en rekke med små buketter av hvitveis, liljekonvall,  krossved (de lysegrønne ballene), og noen strå. (Og en sinnsvakt kul gullforgylt sak de sto på).

Legg merke til at det er kun en type blomst pr vase, og at vasene i realiteten er stetteglass. Enklere kan du ikke gjøre det! Har du ikke et slik gullforgylt podie stående i skapet så kan du droppe den, eller erstatte med en løper i stoff eller speilfliser, eller drysse feks rosa tulipankronblader mellom for å danne «løper».

Legg også merke til hvor lave borddekorasjonen er! Her er ingen tingen i veien for konversasjon på tvers, ei heller for å ta gode bilder. Verdt å tenke på for hovedbord ved bryllup og andre anledninger hvor det tas mye bilder.

Foto: Blomsterloftet, Det kongelige hoff

Diagonalt på hovedbordet står det en serie med langbord, og på disse var det noen få store stettevaser som var fylt med rosa-lilla syriner.

Det var også noen andre vaser med syriner på bordene hvor syrinene sto høyt på lange slanke grener, og store krukker med syrin i vinduene. Og det ligger syrinhoder med pasjonsblomstranker på noen lave fat.

Foto: Blomsterloftet, Det kongelige hoff

 

Skjermdump: nrk.no

Hver arm har en stor oppsats med erteblomster, pasjonsblomst og stemor. Tipper det er en glassbeholder som så var helt kledd inn med nakne bjørkegrener. Disse er ikke enkle å kopiere, men la deg for all del inspirere av at de har brukt småblomstret hvit stemor.

Foto: Blomsterloftet, Det kongelige hoff

Til sist så var det strødd ut en rekke stetteglass med en eller to fylte lyserosa tulipaner pr glass. Enkelt og fint.

Det sto også buketter med de samme tulipanene i vinduskarmen.

 

Skjermdump: nrk.no
Foto: Blomsterloftet, Det kongelige hoff

 

Om rommet og oppdekking ellers:
Rommet kalles «Den store spisesal». Det har en grunnflate på 300m2, takhøyden er 5,7 meter og det kan dekkes til 225 personer. Veggene er dekorert av Peder Wergmann og August Thomsen.

Servicet er fra Porsgrunn Porselensfabrikk, og er laget spesielt til salen med dekor som tar utgangspunkt i dekordetaljer i taket, det var en gave til kongeparets 60årsdager i 1997. Glassene er fra Hadeland glassverk (aaah, jeg vil ha de grønne!), og sølvbestikket er fra 1860 årene og laget hos Tostrup og Thune i Christiania og er prydet med den gamle utgaven av riksvåpenet.

Kilde rom og utstyr for bord: Artikkel på Kongehuset.no

Foto: Blomsterloftet, Det kongelige hoff

Bonus:
Det er jo ikke bare Den store spisesal som er dekorert, Det kongelige hoff sendte meg også noen bilder fra andre rom. Disse er jo minst like inspirerende! Her er det brukt grener, markblomster og de grønne moseaktige putene er helt sikkert husfred.

Legg merke til at det er «plantet» bjørketrær i krukker, og grener i vaser, begge deler kan du lett kopiere. Og like så de smarte «lysholderene» nedenfor :) Husk, du kan sette både lys og blomster på slike småsøyler.

Foto: Blomsterloftet, Det kongelige hoff

 

Stor takk til Det kongelige hoff for lån av bilder!

.

Mer hvitveisinspirasjon?
Se også dette innslaget jeg gjorde på TV2 med fem ulike måter å pynte bordet med hvitveis på!

 

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her