Nydelig småblomstret rose

Se så skjønn en rose!
Den står i forhagen til ett av nabohusene mine. Jeg kan se den fra takterrassen min, og naturligvis fra fortauet når jeg triller forbi :)

Jeg dessverre veit ikke hva den heter, så dagens bloggpost er ikke så informativ. Men, jeg fikk lyst til å dele gleden over denne skjønnheten med deg, og sende en takk til alle som planter slik at naboer kan ha glede av det!

 

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Er ikke det «Finlands vita ros( Rosa spinosissima ‘ Plena’)? Jeg har i alle fall en slik som blomstrer her hos meg nå!

    Annette

  2. Jeg er veldig sikker på at det er Finlands vita ros (Rosa spinosissima ‘ Plena’), jeg vet 100 % sikkert at min er det for den har jeg selv bestilt, og den du viser ser eksakt lik ut, både i voksemåte, blomst, blad og torner :-)

    • Ja, det er den også, er H7, så passer i nesten hele landet! (Var innom Lundebygartneri(roseekspert!) i Råde idag, der jeg så en og det stod står det H7 på etiketten) Sikkert ikke tilfeldig den er «nasjonalrosen» i FInland, heller!)

  3. Det er helt klart ‘Finlands vita rosa’ som vi kaller for Sankthansrosen (Juhannusruusu). Smuglet en rot fra torpet mitt i Finland på 90-tallet og den gleder oss hvert år rundt midsommer. Kaldt i år i Trøndelag, så den har nettopp åpnet sine første blomster. Yndig!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her