Marias fantastiske forhage (minihage)

Små hager kan være de fineste juvelene!
Denne juvelen er på kun 40m2, og propp full av hageglede og inspirasjon :)

For en par uker siden viste jeg dere Marias terrasse, (se den her), nå har turen kommet til hageflekken fremfor.
Dette er en liten del av en stor hage og Maria har gjort noe riktig smart ved å rendyrke den som en hagesti gjennom frodige bed.

Jeg anbefaler absolutt å gi ulike deler av hagen ulik funksjon og stemning, det gir deg flere opplevelser rett og slett. Men om du bare har 40m å boltre deg på så er denne hagen også en god modell, for du kunne fint ha lagt en sitteplass i en av endene og vips så hadde du hatt en komplett hage.

Velkommen roper hagen! Bli med ut på ett eventyr :)
Ettersom du går innover dukker nye skatter frem
Og mot enden en skjønn port, som er både vakker og praktisk, (innenfor gjerdet løper nemlig hunden waffel fritt)

Området er cirka 4 meter bredt og 10 meter langt. Mot veien er det en tett agnbøkhekk, og mot terrassen/balkongen og kjøkkenhagen er det kastanjegjerde, (legg endelig merke til at det går helt ned til bakken, dermed slipper du å se under terrassen). Gjerde og hekk gjør at området rammes pent inn. Innrammingen skaper ro i hagerommet, og gjør at plantene i bed kommer bedre frem. Som en ramme rundt et bilde.

Stien gjennom bedene er lagt i sving. Dermed ser du ikke hele hagen når du går inn i den, og du bremses på din vei gjennom så du opplever mer. Jeg ELSKER svinger i hagen, både små og store hager, og på balkong :)

Fra andre siden av porten :)
Port er magisk!
Hager er ofte vakrest i ulike deler til ulike tider. Når jeg var der i starten av august så var dette området stjerna :)
Gjerdet er kastanjegjerde, er å få på mange hagesenter, spør!

Noen av hagens planteskatter:

Vierhortensia, Rosa Annabelle. Les om den her

Melkeklokke. Campanula alctiflora ‘Loddon Anna’. Meget populær blandt humlene!
Eier er noe usikker, men tror det kan være Cedrus atlantica ‘Glauca’
Lønn. Acer conspicuum ‘Red Flamingo’
Forglemmegeisøstre. Til venstre ‘Jack Frost’, til høyre den rene arten.
Cephalaria leucantha. Har ikke norsk navn, (fetteren til gullknapp)
En alm, fantastisk flott sådan. Ulmus glabra ‘camperdownii’
Svarthyll, ‘Black Lace’
Potentilla nepalensis ‘Helen Jane’
Bladlilje. Hosta undulata ‘Mediovariegata’ (og en sommerfuglbusk forran og svarthyllen bak)

.

Jeg håper du synes dette var inspirerende! Enten du har stor eller liten hage så kan denne frodige perlen gi deg ideer, eller hva? Husk å klikke deg over for å se Marias balkong/terrasse, og ta deg en tur over på Marias blogg for å se mer av hennes skjønne hage :)

Transformasjon av Marias lille terrasse (balkong)

SaveSave

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Veldig kjekt og inspirerende. Har lyst å gjøre noe lignende i vår hage, men tror det krever en del planlegging og penger å få til. Går kanskje an å ta det etappevis? Er så mange planter, busker og trær jeg har lyst til å få plass til i hagen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her