Nå er stua blå!

Yess!
Da er veggene malt :)

Nå er jeg klar for neste skritt av stuetransformasjonen, som er møbler, gardiner, lys og planter. Men de planene skal du få høre om senere, i dag fokuserer jeg på det blå :D

Veggene er lys blågrønn, mer blå enn grønn, men det grønne er absolutt med. Det var litt uvant med så mye farge når jeg er vant til å se rommet hvitt, men jeg er sikker på at det blir veldig bra når jeg får møblert det skikkelig slik at flatene brytes opp noe. Fargen er i alle fall en behagelig farge som virkelig har endret rommet, nå er jeg godt på vei til å få ett hjem, ikke bare en bolig :)

Tidligere skrev jeg om malingsvalg og fargevalg, les den bloggposten her. Jeg endte altså med kalkmaling fra Colori Indigo i fargen Forest-11.

Kalkmaling er meget matt og litt avhengig av malingen og påføring så vil den kunne fremstå alt fra helt jevn, til meget skjoldete. Min ser jevn ut på avstand, men ser du nøye på den så er det liv i flaten. Det fineste med den er at den er ultramatt og tar lyset på helt magisk vis, skal bli moro å prøve å få det frem på bilder :)

Det er viktig å vite at kalkmaling ikke er like slitesterkt og vaskbart som akrylmaling. Jeg vurderer derfor å male gang-delen av rommet med en sealer, delvis fordi det er trangt der og man fort kommer borti veggen, og delvis fordi jeg er litt usikker på hvor godt veggen tåler konstant kontakt med opphengte våte jakker om den er ubehandlet. Under kjøkkenskapene bak komfyr skal det også opp en beskyttelse, men der blir det glass eller annen heldekkende løsning.

Kjøkkenskapene ble mye finere med blå vegg enn med hvit, nå kommer det blå mer frem, før så de nesten sorte ut.

Det er kun veggene som er malt. Taket og gulvlistene er fortsatt hvitt-hvitt, og vinduer, dører og deres karmer er nestenhvite. Gulvet er en lys eik, og jeg har tenkt å møblere rommet med møbler i eik samt grønne og blå fargetoner, og trolig litt aksenter i lilla-rosa.

Skal blogge om møbelplanene snart, og om planer for oppbevaring i gangen, og mye annet. Så om du likte dette så følg gjerne Moseplassen på Facebook, så får du jevnlige oppdateringer fra både inne og ute :)

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  • Det veit jeg jammen ikke, godt spørsmål. Den er fra Hasselfors garden, veldig grei! Jeg sjekket nettsiden deres nå, men den lå ikke ute, så det kan hende de har sluttet, eller at den bare ikke er på nett.

 1. Helt nydelig blåfarge Lurer også litt på hvor du har fått tak i kjøkkeninnredningen, leter selv etter noe lignende.

  • Kjøkkeninnredningen sto der når jeg flyttet inn. Leiligheten ble pusset opp for salg så jeg er første bruker, men altså ikke jeg som har valgt. Fra http://www.rys.no/rys-interior-as/

   Det er de samme skapene i aller rom her. De er plassbygde, og de er absolutt pene både i utforming og farge, men jeg har allerede fått malingsavflassing i en skapdørsåpning, så jeg er litt usikker på åssen dette går over årene, vi får se. Skal ta det opp med produsenten så får vi se, kan være jeg har vært uheldig akkurat der det har skallet av.

   Skapet du ser for enden der er forresten kjøleskap. Jeg har skuffekjøleskap! Hysterisk lite (er ikke full dybde på skapet pga rør bak), men den plassen som er er magisk godt utnyttet.

  • Tusen takk for tilbakemelding. Håper det er et «mandags-skap» som flasser maling. Trist hvis dette skulle bli et varig problem i en ellers så fin bolig. Fint at du deler erfaring ang skuff kjøleskap, har selv tenkt på det, men vi er en familie så da blir det nok i minste laget. Kos deg videre i ny fin leilighet med fantastisk terrasse! Det å lese bloggen din er dagens høydepunkt

  • Ja, det vesle kjøleskapet funker nok bare så lenge jeg bor her alene, hehe.
   Koselig at du liker bloggen og lilighet og terrassen :D

 2. Nydelig farge på veggene!
  Har nettopp bestemt meg for å følge bloggen din – og ser fram til fortsettelsen!

 3. Veldig stilig! Jeg er glad i blått i alle vrianter. Veldig fin dus farge, la spesielt merke til den vakre vasen med georginer mot den nye veggen- nå vil jeg ut å hente inn noen til helgen her og.
  Ha en flott helg, og hvil deg etter innsatsen.-)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her