Oppdatering fra skogsbalkongen :)

De siste ukene har vært hektiske!
Mye har skjedd, både ute og inne, og det kjennes godt :)

Har prøvd hele forrige uke å ta fine bilder på nordsiden.. Det har ikke vært så lett med så vått og vimsete vær som vi har hatt, men nå deler jeg da det jeg har, for jeg er sprekkferdig av fornøydhet over å ha fått organisert og plantet så mye der!

Og la oss begynne i hjørnet mellom øst og nordside-balkongene :)
Endelig har jeg fått på plass bord, og for et bord! Dette er nok en skatt fra gården til foreldrene mine, og det har en fortid som arbeidsbord for sveising. Herlig og røft og med historie.

Stolene som står der er faktisk riktig gode å sitte på, og på lån fra Trimm Copenhagen. (jeg lånte de for en fotoshoot vi gjorde forrige uke, veit ikke helt hva jeg skal ha permanent).

Når du runder hjørnet og ser nedover på nordsiden så møter du altså selveste skogsbalkongen :)
Her skal det etterhvert bli tett og frodig og grønt, med litt av stemningen du finner på en sti gjennom et skogbryn.

Den store flotte grønne prikke-krukken er fra Krukkegården. Obs. Jeg pleier ikke plante i krukker som går inn slik på toppen, det er ikke så heldig om vinteren for jorda får ikke plass til å øke. Jeg har løst det her ved å kun plante opp til litt under der den går inn igjen.

Planter:
– helt fremst finner du en heuchera ‘Sugar Plum’
– busken bak den (mot rekkverket) er Vingebeinved. Euonymus alatus ‘Compactus’.
– I prikkekrukken står Storrobina, Robinia pseudoacacia ‘Twisty Baby’
– Ved siden av den er det diverse, bla en haug med stjerneskjerm.

Krukkene er satt i store grupper slik at jeg får en sti som svinger seg nedover fra inner til yttervegg av balkongen.

Planter:
– Syrinhortensia ‘Pinky Winky’ (rosa blomst fremst)
– Sakalinbeinved, Euonymus planipes. (røde høstfarger)

I krukkene her ser du litt dekor :) De rustne bregnebladene er fra Danas Have, en dansk grossist som jeg synes flere norske butikker bør ta inn fra! Private kan ikke handle direkte av henne, men dere kan følge dem på Instagram :) 

Disse krukkene er fra Bauhaus :)
Denne lyse litt grålige terrakottafargen vil dere se mer og mer av fremover. Meget lekker og trendy, og mye enklere å kombinere med andre farger enn den gamle mer rødlige.

Oppi krukkene:
– helt fremst er Japansk slynghortensia, Schizophragma hydrangeoides, ‘Moonlight’.
– Så er det noen høstanemoner
og ja…

Innerst er det en rabarbra ja :D
(De står i airpots, som jeg ikke anbefaler noen å bruke slik jeg gjør, de tørker nemlig rekordfort opp)

Og så snur vi oss rundt!

Her ser du blant annet på venstresiden bladene på helleborus (julerose), og min stjernemagnolia. Og på høyresiden ser du purpursolhatt ‘White Swan’ som står i en diger krukke fra EK Plantesalg. (Den krukken er en sånn midlertidig løsning, helt bortkastet med så stor krukke på disse staudene, som jo ikke engang skal stå i så mye skygge, men hey, det er greit for nå!)

Da har jeg vel beskrevet det meste av det du ser her før?
Det store lave fatet med alunrot er forresten også fra Bauhaus. Og det er den gråsvarte krukken på venstreside også (for maaange år siden).

Ja, også har linselusen sekketralle sneket seg med. Genialt, den er uttrekkbar og har stort utfeltbart brett, sånn bør alle med mye krukker ha! Jeg bruker den dessuten til å frakte ting fra bilen og opp i leiligheten.

Mer av vingebeinveden, og noen gørrfine stativ som også er fra Danas Have.

 

*lykketrollsmil*

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

    • Hyggelig at du liker. Og ja, det ble jo litt jobb det gjorde jo det, men nå er alt det store gjort, så til neste år er det mye enklere å bare justere :)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her