Så gøy å se hvordan dere responderer på det jeg anbefaler!

  Inneholder bla omtale av en annonsør

Noe av det beste med å blogge er at jeg får så mye direkte tilbakemelding. Faller ett innlegg i smak så kan jeg se det på besøksstatistikken, og på antall liker/ hjerter/ kommentarer. Denne direkte koblingen mellom dere og meg er hyggelig for meg personlig, og uvurdelig for å bli en flinkere formidler.

For jeg skriver jo ikke for et vakum, jeg skriver for DEG! Fordi jeg ønsker å dele gleden, spre kunnskapen. Og er det noe jeg har lært de siste ti årene så er det at det er ikke nok å bare vise frem noe jeg synes er fint, jeg må gjøre det på en slik måte at det treffer deg som leser, så du virkelig kan ta del i opplevelsen og engasjementet.

Uten responsen fra dere hadde jeg vært helt sjanseløs på å forstå hva dere liker og hvordan presentere det så det fenger. Og ikke minst når dere egentlig vil høre om hva. Uten responsen hadde jeg ikke kunnet vite hvilken vanvittig hit islykter er, jeg hadde ikke visst at dere gjerne vil høre om høstblomstrende stauder på sommeren men er uinteressert i det på høsten, og jeg hadde heller ikke hatt kunnskapen som ga meg klokketrua på at jeg kunne ta med hagebloggen videre på en balkong.

For daglig så følger jeg med på statistikken, og på kommentarer og på hva som får og ikke får liker/hjerter. Og i høst fikk jeg nok en respons å følge: Jeg har kunnet se (litt av) hva dere helt faktisk velger å anskaffe dere!

Jeg har nemlig den siste måneden jobbet med nettbutikken Hageglede.no, som har fått nye eiere og ønsket å bli mer synlige i markedet. Jeg har både levert poster på Moseplassens blogg, Instagram og facebookside, og lagt ut på Hagegledes egen facebookside. Og så har jeg kunnet følge med på statistikken til nettbutikken og se hvordan de ulike fremstøtene ble tatt i mot. Både ved å se på besøk, og ikke minst se hva som faktisk ble handlet.

Og det var jammen interessant!

Den mest målbare responsen kom med min absolutte favoritttulipan Tulipa turkestanica. Denne har jeg blogget entusiastisk om i snart ti år, men jeg har aldri sett noe bevis på at den er spesielt populær for dere. Men, når jeg skrev om den i innlegget hvor jeg løftet frem favoritter hos Hageglede så eksploderte nettbutikken :) Tulipa turkestanica gikk fra å ikke bli handlet i det hele tatt, til å bli sesongens mest solgte løk! Dette gleder meg enormt, for jeg veit det er en blomst som gir glede i årevis til de som har plantet den.

Den neste vinneren er rutelilje. Den var opprinnelig ikke en del av sortementet, men fordi jeg veit hvor populær den er når jeg viser den frem på våren så foreslo jeg for Hageglede at de burde legge den til i nettbutikken. Og når jeg så la ut en Instagrampost så gjorde nettbutikken nok et byks, og vips så ble ruteliljen en bestselger.

Det er også interessant å se når mine fremstøt ikke skaper respons. For det skjer naturligvis også. Da er det viktig å vurdere om det var planten, eller fremstillingen, eller timingen som er grunnen til at det ikke gav målbart resultat. Jeg ser for eksempel at dere slettes ikke er interessert i min favorittperleblomst indigoperleblomst, og ei heller den skjønne lyserosa snøstjernen ‘Pink Gigant’. Snøstjerna er jeg ganske sikker på at har et potensiale på sikt, jeg må bare finne ut hvordan få dere til  å forstå hvorfor den er så genial. Indigoperleblomsten har jeg innsett at rett og slett ikke er en leserfavoritt. Jeg kommer til å fortsette å blogge om den naturligvis, hehe, favorittene mine er jo favorittene mine, men den vil ikke bli løftet frem i et kommersielt samarbeide igjen.

Jeg liker godt å jobbe med annonsører slik jeg har gjort nå siste måned, det gir nye og spennende utfordringer. Jeg er jo meget selektiv på hvem jeg vil jobbe med, og når jeg tar på meg å løfte frem produkt så er det interessant å finne ut hvordan jeg kan gjøre det på best mulig måte. Målet er naturligvis oppdrag som gir nytte for både de som hyrer meg og for dere som leser innleggene, og i jobben med å forstå hvordan jeg får til det, så lærer jeg ofte noe jeg kan bruke i bloggingen ellers, nettopp fordi det kommersielle samarbeidet kan gi meg en annen type respons.

For ja. Altså. Respons! Jeg er ufattelig heldig som har denne muligheten til å kunne dele mine opplevelser, og så på ulikt vis få respons fra dere. Jeg kan ikke se for meg at jeg hadde holdt på med hageformidlingen uten tilbakemeldingene. Delvis fordi responsen fra dere gjør det mulig for meg å bli en bedre formidler, men mest av alt fordi responsen fungerer som verdens beste drivstoff :D

 

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Du har en superfin blogg hvis det er noe jeg lurer på angående en blomst eller plante, så søker jeg på moseplassen for å se om du har skrevet noe om den planten.
  Jeg var litt spent på bloggen din nå når du har takterrasse, men hittil har det vært like bra som før hilsen Trine fra Bergen

 2. Hei Anne, dette er vel litt på siden av det som gjelder artikkelen over, men som jeg tror gjelder veldig mange, og det er fine hjelpemidler for oppbevaring av frø…særlig aktuelt nå på høsten. Jeg synes det er veldig lite fokus på smarte oppbevaringskasser/bokser, egnede papirposer å ha frø i,merkesystem o.l Jeg har selv begynt å få litt interesse for dette og liker ting i system, og har sittet å søkt en del, men det er forbausende lite å hente av store aktører som selger frø og frøutstyr. Det handler mest om å så, ikke selve oppbevaringen. Like naturlig som å selge frø, burde det være å selge bokser eller kasser som er lystette for å ha frøene i, gjerne med smarte løsninger som rom til notater, ekstra frøposer, merkelapper til knoller, osv, samt selve rommet for alle frøpakkene. Selv har jeg kjøpt meg en verktøyboks for å gjøre nytten, for det har blitt ganske mange frøposer å holde i system etterhvert, særlig nå som jeg samler ute selv. Er dette noe du kunne funnet intressant å skrive/tipse om? Ser det er utrolig mange som samler og selger frø, og oppbevaringen (veldig populært med kaffefilter, men hvorfor er det ikke laget spesielle samlerposer, som er litt enklere å systematisere?) er jo viktig i dette arbeidet, i tillegg til merking. Mulig jeg er dårlig til å søke på nett, men jeg har vært på utrolig mange butikker å lett etter egnet utstyr samt bokser, men har ikke funnet noe. Jeg spurte også via fb om tips til oppbevaring på flere blomsterrelaterte sider, og de fleste nevnte vanlige oppbevaringskasser og kaffefilter. Så jeg hadde blitt kjempeglad for å få litt hjelp til å belyse dette litt. Ha en kjempefin dag, og takk for en lærerik og spennende blogg;-)

  • hehe, jeg er nok ikke den rette å spørre her. Ikke så glad i å styre med spesialgreier, så jeg gjør ting veldig enkelt. Ikke er jeg noen rå frøsamler heller. Så, jeg har ikke lett opp de optimale dingstene.

   Hva jeg gjør:
   – Kjøpte frøposer oppbevares i skoesker, på høykant. Jeg har noen pene metallbokser også, men de ender jeg ofte med å bruke til styling så det er å foretrekke at de er tomme.
   – Små mengder egensamlede og tilbyttede frø ligger i små ziplockposer jeg engang i tiden fikk mulitivitaminer i. Er jeg borte hos noen og får frø så lager jeg en frøpose ved å brette papir.
   – Egensamlede frø i større mengder er i små fryseposer som knytes sammen. Og så ligger det hele i en kasse.

   små ziplock poser selges på bokhandler. ellers er det mulig du skal se på å brette dine egne frøposer, da kan du få de akkurat den størrelsen du ønsker, og med stort tekstfelt.

 3. For en morsom post, det er så gøy med innsyn «behind the scenes». Jeg var av dem som handlet tulipanene på din anbefaling og rabattkode hos Hageglede, men snøstjernene og indigoperleblomstene lot jeg være… Festlig å lese at «alle andre» også tenkte sånn. Så rart at vi beveger oss sånn i en strøm. Nå ble perleblomstene likevel med i en sånn megapakke, og da tenkte jeg «jaja, moseplassen anbefaler dem jo, så det gjør jo uansett ingen skade…». Gleder meg til å teste alt sammen. Takk for alle anbefalingene

  • Så flott at du likte posten Ingrid! Og hyggelig å høre at du lot deg inspirere, så håper jeg jo du blir fornøyd til våren, og gjerne deler med meg om du er enig i mine anbefalinger eller ikke!

   Og ja, det er morro å se hvor samkjørte dere var på noe, mens annet fikk mer spredning. Botaniske tulipaner ble i det hele en kjempesuksess i nettbutikken, noe jeg er veldig glad for. Og litt skummelt da, hehe, tenk om alle som har handlet de ikke synes det var så fett alikevell… Smaken er jo som baken, men jeg veit at jeg ikke er alene om å være fan av de, så får jeg bare håpe de fleste som har anskaffet de botaniske tulipanene blir fornøyd i årene som kommer fremover. Det er jo halve poenget med de, at de kommer igjen og igjen og igjen :)

 4. Hei Anne. Har siden i våres prøvd å få tak i Rutelilje uten å lykkes. ( fra Olsens Enke iOslo – til alle gartneriet her iGrenland) noen tips til meg om hvor? Må de plantes nå? Hjertelig

  • hehe, ja, tipset mitt er jo å handle hos Hageglede.no ;)
   De har fortsatt ruteliljer igjen. https://hageglede.no/butikk/blomsterlok-host/rutelilje-frittilaria
   Tror fortsatt rabattkoden Moseplassen gir 20% rabatt

   Utover det så bør du rett og slett spørre betjeningen om de har det inne, gjerne pr telefon. I mine øyne er rutelilje en selvfølge i et større hagesenter, men jeg har jo oppdaget at hagesenterene kan være noe trauste i utvalget sitt, og rutelilje er relativt «ny» (ta frem alle gåsetegnene i boka her da, for den erjo ikke ny, men du skjønner vel)

   De må kjøpes og plantes nå på høsten ja.

 5. Jeg lette flere ganger i nettbutikken, uten å finne den rosa snøklokken! Så meg fikk du interessert, men det sees ikke på noen statistikk!

  Hvor store bør pottene være for at små trær skal kunne overvintre ute i de?

  Og hva bruker du under krukkene for å få litt luft mellom platting og
  krukker?

  Lykke til med synet!

 6. Hei! Forstår det slik at hageglede.no er oppe og går. Ser at det for tiden er mest løker. Mer eller mindre parallellt leser jeg?/har du lenket til en blogg der et bilde av ‘fetteren til Gullknapp’nevnes, cephalaria leucanthia- ish. Hvor finner jeg frø til den stauden? Har sjekket mange på nett, null. I og med at du nevner den spesifikk, tillater jeg meg å spørre! Takk og takk

  • Hei, skjønte ikke helt spørsmålet ditt?
   Hageglede er oppe ja, men det ser ut til at de har stengt løksalget for i år. Det er planer om flere andre varer der etterhvert, både helårskolleksjoner, og sesongvarer.

   Jeg veit ikke hvor Maria handlet cephalaria leucantha, tipper hun har kjøpt den som plante. Men, kjapt googling med botanisk navn og seed førte meg til https://www.plant-world-seeds.com/store/view_seed_item/304 De skulle det være greit å handle hos.

  • Takk! Spørsmålet var om Hageglede etterhvert vil føre frø og planter – sørlig fordi jeg forsto det slik at du har hatt en hånd med siden og at du nevner planter og vekster fra egen terrasse og andre plasser, som vekker min interesse.

  • Hageglede vurderer fortsatt hvilken produktområder de skal tilby neste sesong, så der må vi vente i spenning og se hva de går for. Men de har spennende vurderinger, såpass kan jeg si!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her