Alternativ dekor til kransekaken!

Jeg har lekt meg med å tegne med melis :)
Det kan du også om du vil, alt du trenger er en kransekake, melis, egg og en liten plastpose.

Ja, det er litt fiklete, men jeg vil hevde at dette ikke er vanskligere å få pent enn den tradisjonelle glasuren. Prikker er forresten skikkelig enkelt, lange linjer mer krevende. Uansett, det behøver ikke bli perfekt for å bli fint, som du jo selv ser av bildene ;)

Gode tips for å pynte kransekake:

Glasuren:
* Bland melis med eggehvitte, ikke vann. Rør nøye og godt så du får ut alle klumper. Slå opp en eggehvitte og prøv deg frem på mengde melis til du har en glasur som glir lett, men også holder litt fasong.
* Bruk en liten plastpose (ala frysepose) fremfor den tradisjonelle kremmerhus i matpapir. Plastposer er mye enklere å holde på med. De tåler mye mer, og tørker ikke så lett ut.
* Fyll i en tredjedel av glasuren i posen, ikke fall for fristelsen å fylle mer, det er enklere å jobbe med en liten pose.
* Klipp av bitte-bitte litt på tuppen a posen. Lite hull = mye enklere å lage detaljert dekor, så kan du heller holde tuppen lenge ett sted for en større perle.
* Tetter posen seg så bare kniper du over tuppen av posen med fingeren og drar ut klumpen

Pyntingen:
* Pynt en og en ring av kransekaken før montering, det er enklere. Noen ble pyntet mens de lå på bordet, noen på på en bolle satt opp ned så jeg fritt kunne bevege handa, og noen pyntet jeg mens jeg holdt i de. Prøv deg frem!
* Bomma du på noe? Skrap det vekk og legg på nytt, funker så fint så :)
* Ikke gå helt bananas med melisglasuren, det kan bli for søtt… Jeg har kun dekor på kransekakens ytterside, dermed blir det mindre melis totalt.

Brekkasje og montering
* Har en ring brekt? Lim den sammen med glasur (ha en god dært i såret og trykk de sammen) (reparasjonen gjør du før du dekorerer)
* Vent til melisglasuren har tørket nok til at den tåler å bli tatt på før du setter kransekaken sammen.
* Bygg sammen nedenfra og opp
* Ikke lim de ulike ringene for godt sammen da blir den vanskelig å brekke opp for å spise. Jeg synes det holder med to-fire gode punkt med melis pr ring.

Takk til Mat på bordet for inspirasjonen
Takk til mor for kransekaken :)
Og husk:

SaveSave

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her