Vinterbalkongen, første skritt

Ting tar tid med meg. Dette hadde jeg tenkt å ha klart for en måned siden, men…
Nuvell, jeg er da i gang og det er da heldigvis mye igjen av vinteren, så her er noen bilder fra takterrassen slik den er akkurat nuh!

For ja, jeg liker å ha det fint ute også nå som jeg ikke er så mye ute. Hvorfor? Jo, fordi jeg jo ser ut på det innenfra!  Og av og til når lysten tar meg så trer jeg på meg ulltøy og tar med meg en tur ut på en liten vintervandring i min lille hage. Fordi jeg kan :)

Og ja, dette er ikke julepynt! Dette er vinterpynt. Den skal stå til slutten av februar, da fjerner jeg alt baret, og så lar jeg mosen og grener og litt slikt få lage vårbalkong sammen med alle trassige små løkblomster.

Jeg er veldig glad i å bruke krukkene som underlag for diverse vintergrønt fra skogen. Da får jeg flotte krukker gjennom vinteren, og slipper å ha en kjedelig vintergrønn i de om sommeren… I krukkene over har jeg stukket ned eller lagt på toppen: blåbærlyng, tyttebærlyng, furugrener, granbargrener og mose og lav.

Og så har jeg laget ett juksetre med en fantastisk lerkegren. Det er den fremst i bildet her, med kongler på. Den er bundet fast til rekkverket. Jeg har planer om å sette opp flere andre trær og grener på samme måte, det er fint å få noe av dekorasjonene opp i høyden, det er pent ute, men enda viktigere er det at det da blir mer synlig innenfra.

Planen videre er å fylle på med mer vintergrønt i dette området jeg har bilder fra, her skal det også opp noen flere kranser og annen stæsj, pluss lys. På andre siden (skogsbalkongen) har jeg ikke tenkt å sette til vintergrønt, men jeg har tenkt å leke meg med ulike typer av lys.

Koser meg veldig med å pusle med dette! Om du følger meg på Instagram-story så får du drypp underveis, og så skal jeg da få gjort noen oppsumeringer her på bloggen også naturligvis.

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Fint med greiner. Den furugreina gjorde seg virkelig, det ser ut som det vokser et lite furutre opp der.

  Har du plantet løker oppi krukkene? Jeg tenker at baret og mosen over kan hjelpe til med å beskytte dem litt, akkurat som i skogen! Det skal jeg faktisk gjøre med tiloversløkene mine. Takk for inspirasjon! :)

  • Ja, jeg har løk i endel av krukkene mine :) Jeg er noe usikker på hvor mye beskyttelse mose vil gi, men litt er det nok. Det har nok mere å si å sørge for at krukker med løk ikke blir stående for våte gjennom vinteren, så jeg har lagt lokk på toppen av noen av mine krukker, også legger jeg granbar over der igjen :)

 2. Ting tar tid med meg og.. og vi er sikkert flere. Dette var nydelig, Anne. I skrivende stund høljer det men dørkrans er oppe. Har laget den for flere pr siden, består av flotte grankongler, furukongler opp ned og hvit never. Ettersom det nærmer seg høytiden plusser jeg på med en enkel grein einer eller kristtorn.
  Lerkegreinen din var kjempelekker!

  • Ja, det er flott å kunne bygge videre på krans, hrøes nydelig ut med never gran og furu, og med litt farget bær på så blir det jo kjempejul :)

 3. Jeg har blitt anbefalt å isolere og pakke inn potter som står med stauder i, det ser jeg at du ikke har gjort. Er det unødvendig???

  • Det kommer ann på staudene og hvor du bor. Noen av mine stauder har jeg satt skjermet og pakket inn litt, men de fleste er tøffe nok til å takle en vinter. Men ja, det er naturligvis en fordel å bli beskyttet, både for planten og for det skal visst også være bra mikrolivet jo jorda.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her