Se en balkong bli til!

Å transformere min langsmale takterrasse fra naken til frodig har vært utrolig gøy. Jeg er slettes ikke ferdig, men jeg er veldig fornøyd med hva jeg fikk til i fjor :)

Jeg startet jo med å gjøre det fint rundt sofagruppen, i hva jeg kaller Hagestuen, og nå har jeg vært gjennom bildearkivet og lett frem bilder tatt av dette området fra omtrent samme sted gjennom året. Så håper jeg du synes det er artig å se :)

Februar: Blanke ark…
Jeg flyttet inn i slutten av februar, og da så det altså slik ut. Kjekt å vite: Balkongen er 1,8 meter bred, i L form med to armer som hver er 14 meter lange. Det er teknisk sett en takterrasse, leiligheten min ligger i tilbaketrekt toppetage, det gir slike langsmale takterrasser. (vanlig grep på nyere leilighetsbygg for å få en etage ekstra uten at det blir skygge/overveldende på bakkeplan).

.

Vinterstuen…
Helt i starten av mars danderte jeg til med møbler og krukker. Foreløpig kun moseputer på krukkene, og noen få blomster i små potter som fikk flytte litt inn og ut på gode dager.

Hagemøbler som tåler vær er fint å ha ;) Sittegruppen er fra Sundays Design (sponset) og putene tåler altså å ligge ute, uansett vær. (Jeg tar de dog inn for vinteren).

.

Juksevårhagen
Våren kom ganske tidlig til Oslo i 2017 og jeg kunne lage det koselig med noen innkjøpte og nøye utvalgte planter som tåler litt minusgrader. Men ja, å starte så tidlig fordrer at man venner plantene til utelivet, og at man er innstillt på å pakke de inn når det blir ekstra kaldt.
– men det er det verdt!

.

Lys og luft! 
I starten av april kom mine foreldre og skrudde av noen av platene som var montert på utsiden av rekkverket, og vips så kunne jeg se ut fra sofaen, og få sola inn :)

Stadig flere planter ble det også gitt… Noen av de var med fra Nordstrand, andre ble kjøpt inn, med omtanke, for det kan godt bli både minusgrader og snø i hele april, selv med tidlig vår.

.

Vår-Vår-Vår!
På dette bildet har vi kommet til 30 april, og nå føler plantene seg ganske trygge på at det faktisk er vår, og blader folder seg ut og blomster strekker seg lengre. Jeg liker forresten lange vårer, aka, jeg liker vår som kommer tidlig og så aldri riktig blir skikkelig varm. For, da varer løkblomstene superlenge! (ja, perleblomster er forresten favoritten min på varighet, de kan fint blomstre en mnd om det er kaldt nok og jeg har fordrevet de)

.

Mai du skønne milde :)
Vel, jeg husker ikke helt presist om den var mild eller ikke, men la oss nå leve i troen på at den var fin og flott, det var iallefall fint på balkongen min :D

.

Starten av juni, starten av sommeren :)
Alltid facinerende hvordan noen planter bare ikke gidder å stå tidlig opp. Sjekk ut Cercisen bak der, treet som ikke har blader. Litt treig får en si! Men, det du ikke ser er at den blomstrer på bar gren, og når bladene kommer er de så flotte at den glatt er tilgitt tregheten sin ;)

.

Sol og sommer og det glade liv i byen. Alle andre dro på ferie, jeg tok storbyferie på storbybalkongen i stedet ;)

Juli. Høysommer :)
Dette er en mnd hvor jeg skal jobbe mer med å få til noe ekstra for neste sesong. Ikke for at dette ikke er fint, men det kan bli finere!

.

August, sommerfuglbusk = sommerfugler
Det har vært mye humler på balkongen gjennom sommeren, men overraskende lite sommerfugler. Det endret seg når jeg omsider fikk kjøpt meg en sommerfuglbusk, på salg (elsker sensommersalgene på hagesentere).

Sommerfuglbusken er eeeeegentlig ikke tøff nok til å bo i krukke her i Oslo, men jeg har jukset og laget en innpakking til den, så får jeg håpe den overlever vinteren.

.

September og lett høststemning
Nå begynner noen av plantene å bære preg av å ha vært på jobb en hel sesong, men andre står på nesten krampeaktig. Feks sjokoladekosmosen som er de mørke dertene til venstre i bildet. Imponerende ivrig!

Helt mot slutten av september, og fortsatt like flott :)

.

Oktober, høst og avrunding
Dette er 24 oktober, og hagen byr fortsatt på seg selv. Fine hagen! For ja, klart jeg har hage, selv om den er noen meter opp i luften ;)

.

Vinterhagen, runde2:
Og så kom vinteren igjen, litt mer her nå enn for 11 mnd siden ;)

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Dette var gøy å se! Jeg synes det er helt fantastisk hvordan du har klart å forandre en tom, grå og kjedelig takterrasse til en grønn, blomstrende oase. Jeg blir så inspirert, kan nesten ikke vente til våren kommer og jeg kan begynne å jobbe i hagen.

  2. Takk Anne. Det er sååå inspirerende å følge deg. Jeg laget vinterhage på svalgangen etter inspirasjon fra deg, og jeg får stadig kommentarer fra folk som kommer innom hvor fint det ble. Masse grønt, lys og lys-lenke med tidsinnstilling som slår seg av og på selv. Gleder meg til neste innlegg.
    Hilsen Magni

  3. Veldig inspirerende å se balkongen gjennom et år. Har selv både hage og mange kvadratmeter veranda, så det er kjekt å få inspirasjon. Min hage er også litt tam i juli, etter at det store vårfloret er over. Blir kjekt å få inspirasjon til en sprekere juli-hage/veranda :)

  4. Ordentlig inspirerende! Jeg har også sommerfuglbusk i en stoor krukke, og tenkte å pakke den inn på vinteren, og sette den under taket på verandaen. Bor i Oslo, Mortensrud. Burde jeg ta sjansen, tror du?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her