Høydepunktene i 2017

2017 har vært annerledes, og det er med blandede følelser jeg ser meg bakover. Ett år med store forandringer hvor jeg fikk gjort mye, og hvor det var mye som ikke ble gjort…

For ja, jeg får meg ikke til å hylle årets høydepunkt uten å samtidig påpeke at det ikke akkurat var et høydepunktsår.. ;) Det er ikke gøy å bli skilt, det er ikke gøy å være syk, det er ikke gøy å ikke strekke til, spesielt ikke gøy å snakke om høydepunktene når det var bloggen og Instagram det gikk utover. For ja, jeg «valgte» for 2017 å prioritere div opp, og da var det bare Moseplassen jeg kunne prioritere ned.  Men sånn er det med det og jeg setter strek for alt grums, og starter året med å løfte frem gullet. Det fine gode gullet!

Bedre helse :)
Jeg er så heldig at jeg hvert år i ni år nå har kunnet si at helsa er bedre i år enn i fjor. Jeg var friskere i 2017 enn jeg har vært på lenge, 0g det er naturligvis det største høydepunktet. Det er jo fortsatt veldig langt unna å være frisk, men jeg ER bedre, og jeg har kommet til et sted hvor jeg faktisk er sjølgående. Yey!

Årne sjæl :)
Så, ja, det å være sjølgående fortjener sitt eget høydepunktpunkt :) Jeg er en særdeles selvstendig kvinne og det var særdeles vanskelig at sykdommen gjorde meg så avhengig av andre. Jeg trenger fortsatt hjelp til ymse, men jeg igjen administrator i eget liv. Og selv om det vel ikke kan sies å være et høydepunkt å passe på at det er mat i kjøleskapet, eller holde orden på regningene, så er det er fantastisk å faktisk kunne gjøre det!

Mitt nye rede :)
I februar flyttet jeg fra villa på Nordstrand til leilighet på Frogner, og jeg stortrives i den nye boligen min! Både inni leiligheten, på balkongen og i nabolaget. Det var skummelt å gjøre en såpass drastisk endring av boform, men jeg er ekstremt fornøyd og har ikke angret en dag. Kommer mer om drømmeboligvalget mitt i en egen bloggpost :)

Sosialiserings :)
Som et resultat av bedre helse og egne prioriteringer så har jeg i år fått vært mer sosial. Hengt masse mer med min eldste nevø og niese, vært oftere hos foreldrene, vært litt mer med venner, vært på en par foredrag, vært på en arkitektfest, osv. Det er noe jeg er veldig taknemmelig for, og som jeg håper jeg kan øke mengden av også for neste år.

Her maler Heidi stua til tanta si. Genial kombo: hjelp + sosialisering :D

Forme en ny oase :)
Det mest visuelle høydepunktet er jo så absolutt min fine balkongoase! Gradvis gjennom året fikk jeg fylt på med flere og flere planter, og det ble virkelig riktig frodig! Nå gleder jeg meg til neste hagesesong, som naturligvis blir enda bedre, for nå er jo basen på plass!

 

Bedre Bizniz :)
Hageformidlingen har blitt min jobb. Jeg er jo egentlig arkitekt, nå delvis uføretrygdet pga kronisk drittsykdom, og Moseplassen og alt som skjer rundt gjør det mulig for meg å faktisk jobbe. Men, på tross av alt dere hører om at bloggere vasser i penger, det er ikke helt sånn for oss som skriver om voksne ting til voksne folk, spesielt ikke innen hage ;)

Men, det ser da ut til at bransjen er på glid. I 2017 knyttet jeg noen meget interessante kontakter og gjorde noen gode prosjekt. Spesielt jobben jeg gjorde for Hageglede/LOG var så dokumenterbart lønnsomt for oppdragsgiver at jeg håper det kan bidra til at bransjen tør å satse mer på meg. Såfårvidase :)

Jeg holdt foredrag på kundekvelder hos Bauhaus. Kjempegøy for jeg kunne mikse slides med butikkenes fantastiske utvalg av krukker, og dermed virkelig gi konkret inspirasjon og kunnskap.

Moseplassen :)
Veit dere, nå er det snart ti år siden jeg startet Moseplassen. Og det går nesten ikke en dag hvor jeg ikke kjenner på takknemlighet for at jeg startet å blogge, og for at dere lesere tok så godt i mot meg! Det er et enormt privilegium å få nå så direkte ut til folk. Få kjenne på at jeg kan spre hageglede, inspirere folk til å finne egne opplevelser lokalt, og gi de kunnskap og trygghet til å prøve noe nytt. Så. For å være krystallklar. Selv i ett år hvor jeg ikke kunne bruke så mye tid på bloggen som jeg skulle ha ønsket, så var dere lesere/følgere/seere ett av de store høydepunktene. Takk for det!

2018… :)
Nå er det nytt år og nye muligheter. Hvor veien bringer meg videre er ikke godt å si, men jeg sitter skuddklar i sofaen og gleder meg til å fylle det nye året med islykter, fuglekvitter, vinduskarmkjøkkenhage, vårens magi og frodige inne- og uterom. Håper du blir med på reisen!

.

Og så ønsker jeg både deg og meg selv et:
FESTLIG, FREDELIG OG FRODIG NYTT ÅR!

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Gratulerer med et år som var friskere enn året før! Og gratulerer med alt du får til. Det er spennende å følge bloggen din og det har vært ekstra spennende i år, med helt ny «tomt». Godt nyttår!

 2. Så godt at du trives i leiligheta di, og at du er ved godt mot til tross for tunge stunder i året som gikk.
  Stemmer på deg og gleder meg til å følge bloggen din videre. Jeg har «alltid» visst/hørt om Moseplassen, men det er først etter at jeg fikk hus med hage selv at jeg er inn fast og følger med. Og kanskje spesielt etter «Fuglefryd». FOR en bok! Du greide det så alt for mange før deg ikke gjorde; å skape en anderledes fuglebok. For en ung fersk hageeier som ikke aner hva hun holder på med har det vært stor hjelp i bloggen din, boka di og artiklene dine!
  Ønsker deg alt godt i året som kommer og håper på å få med meg ett foredrag med deg en gang i fremtiden. Og håper at du finner ut at du vil skrive flere hage/balkongbøker i fremtiden.
  Godt Nyttår!

  • Så hyggelig å høre at du har glede av det jeg deler! Takk, det varmer :)
   Jeg jobber med to bøker til, men jeg har holdt på med de i to år, og er fortsatt mest på planleggingsstadiet… Vi får se, håpet er jo at det er mulig å få skvisa inn litt bokjobbing i år, om helsa vil og ikke livet finner på noe merkelig igjen.

   Godt nytt år til deg også!

  • Takktakktakk Lisbeth :)
   Og godt nytt år til deg også, måtte det bringe deg mange fine gleder!

 3. Alltid hyggelig og inspirerende å lese det du skriver!! Hvis du skulle trenge en hage til noen av dine prosjekter så stiller jeg gjerne min til disposisjon. Med bil er jeg bare ti minutter unna deg. Er like hagegærn som du så det hadde vært hyggelig med en hageprat!

  • Hei Sylvia! For et fint tilbud! Foreløpig strekker ikke helsen til til slike hagebesøk, men en vakker dag håper jeg at jeg kan ha overskudd nok til slikt. For det står da ikke på lysta :)

   Ha et riktig godt nytt år Sylvia!

  • Takk takk Anne Elise, takk for følgen gjennom det gamle, og så gleder jeg meg til å ha deg med videre :D

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her