Mye snø i hagen? Husk å gjøre dette:

Snø er faktisk topp for en hage, men det kan bli for mye av den, og ikke minst så kan det bli for tung snø. Så, her er tre viktige tips:

1. Har du drivhus eller andre småpinglete bygg?
Få snøen av taket! Ingen drivhus tåler en tung hatt av snø, så måk den av, jo før jo bedre.

2. Snø på grener
De fleste trær og busker tåler normal snø, men har du fått mye og kram snø, så kan det fort bli for mye og grenene kan knekke eller få en permanent deformasjon.

Spesielt tette busker og hekker hvor snøen ikke faller gjennom, men også andre busker du ser grenene bøyer seg mye på. Så ut og rist snøen av, først som sist!

3. Tenk over hvor du legger snøen
Snøen du flytter nå blir liggende, legg den lurt! Ikke legg snøhaugen på toppen av der du plantet de første vårblomstene, da blir det veldig sen vår! (Strengt tatt er rådet mitt å ikke plante vårblomster der du legger snø, men akkurat nå må rådet reverseres).

Tenk også på at du blir gående å glo på den haugen noen måneder, og kanskje snøhaugen kan bli til noe fint, en liten skibakke eller snømann? (det siste bygger jeg i dag, på balkongen med all ekstrasnøen… følg med på Insta-story!)

Og ellers håper jeg du nyter snøen! Ha en flott uke :D

Hei! Vil du vi skal stå tidlig opp til våren? Ikke dyng oss ned med snø! mvh søstrene Kro ;)
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Det man også jan gjøre med snøen er å rense teppene i den. Støvsug teppene og ta de utvikling snøen. Tråkk på dem og snu dem ogs gjenta tråkkingen. Børst av all snø og legg teppene på plass.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her