Rosen som ikke ville dø..!

Noen planter bare VIL leve!
Naturligvis blir jeg sjarmert av sånt :D

Dette er egentlig en gren med nyper som jeg kjøpte inn på blomsterengrosmarkedet for å ha som julepynt. Den ble satt i en stor gulvvase, med vann (mest for å holde vekta og litt for å kanskje unngå at nypene tørket), og der sto den da en god stund før jeg ved en tilfeldighet kom på å titte ned i vasen, og så røtter!

Jaha tenkte jeg, det var interessant, og så tenkte jeg ikke så mye mer over den saken. Når julen var over klippet jeg av nypene og la de til lagring, og så skulle jeg kaste «pinnen», men det snødde eller noe sånn så jeg gadd ikke gå ut akkurat da, og dyttet vasen med pinnen i inn i en krok bak noen store planter.

Og så en dag vannet jeg planter, og slang et blikk inn i husets mørkeste krok, og hva så jeg der, jo det var ett skudd på pinnen! Altså blader. Jeg knipset et bilde og sendte til hagevenn Maria, og spurte om hun hadde plass til og lyst på en trassig skapning i hagen sin, noe hun sa pent ja til. Og så planla jeg å plante den opp og sette den litt lysere, men det ble jo med planene….

Og så spoler vi frem en måned eller noe sånn, og har futt til å orge, og får bruk for gulvvasen til lange grener og trekker den fren, og hva åpenbarer seg, jo en hel diger rose»busk»! Med KNOPPER! Ja, de er pittesmå og jeg tviler på at det blir blomster, men nå er den da løftet frem i solen, og fått nytt vann (og ny mindre vase for de store vasene er alle opptatt).

Så blir det spennende å se hva som skjer fremover. På ett tidspunkt får jeg vel pottet den opp, forhåpentligvis overlever den frem til våren, og da tenker jeg den vil bli en riktig diger rosebusk med søt om enn litt småkjedelig blomstring og om vi er heldige noen bedårende små mørke nyper. Uansett, med en slik trassighet så fortjener den en sjanse, og en plass både i solen og i rampelyset ;)

Trolig blir blomsten liten og enkel, noe ala dette. Blir spennende å se!
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Så gøy historie! Lurte på om du har erfaring med hærmygg/plantefluer?? Jeg er invadert, trodde det var bananfluer, men nei… De liker jorda i plantene mine!! Krise! De er ganske irriterende også!

  2. Sjov historie om livskraft! For en halv snes år siden købte jeg en orchidé i blomst, hvis navn jeg for længst har glemt. Den fik gødning og vand og voksede pænt til, men aldrig en eneste blomst. For 7-8 uger siden blev jeg så for alvor træt af den på en dag med dårligt vejr, hvor jeg ikke orkede at gå ud i haven til kompostbunken. Den blev så sat ud i den kolde havestue i en lys krog, oven i købet direkte på gulvet, og jeg glemte alt om den,
    indtil forleden, og nu står den med en fin lang gren med en masse blomsterknopper. Nogle planter kan bare ikke lide, at man nusser alt for meget om dem!

  3. En skikkelig gladhistorie! Det viser hvordan naturen overrasker og gleder oss-alltid! Håper du får satt den i potte og kan glede deg over den- vi får se hvor lenge kulden fester grepet, men du får det til.

  4. TUSEN TAKK, snille og hjertegode Anne! Jeg gleder meg over hver eneste av dine nyheter…. takk for inspirasjoner og masse kunnskap.
    Jeg ønsker deg en vidunderlig vår!

    Hjerteligst Gabriele :-)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her