Ikke angret en dag :)

Når jeg i fjor fortalte at jeg skulle flytte fra enebolig til leilighet så ble folk overrasket. Knapt noen forsto valget, mange utrykte bekymring. For hagen, HAGEN!

Jeg kunne jo umulig ønske å flytte fra den, og det var jo enda mindre forståelig at jeg ikke ville flytte til en ny hage…. Etter at jeg i årevis nå har profilert meg som en hagedame, så ble det helt skurr for både familie, venner og dere blogglesere at jeg ikke skulle ha hage. For, for folk flest er hage = masse bakkeareal rundt huset. Og når jeg sa jeg ikke ville ha det, så skulle jeg jo ikke ha hage…

Det hjalp lite at jeg forsøkte å forklare at hage kan være så mangt. At jeg var sikker på at jeg kunne skape meg et inspirerende og frodig og opplevelsesrike uteareal på en romslig balkong eller takterrasse. Og at det også kan være en hage.

Jeg forstår jo at det for folk flest fremstår som mer logisk om jeg hadde flyttet til en ny enebolig, eller iallefall ett rekkehus. Men for meg var det aldri et reelt alternativ. Det ble vurdert, men raskt forkastet. Delvis av rent praktiske grunner (jeg har dårlig helse og ikke mulighet til å stelle store areal, og det ville dessuten ikke vært bærekraftig økonomisk), og dels behov (jeg er en, jeg trenger da ikke ett helt hus!) Litt av det handlet også om at jeg trengte en skikkelig endring etter samlivsbruddet. Men mest av alt handlet valget om at jeg ønsket å bo sentralt og urbant.

At jeg vil bo i byen overrasker nok mange, spesielt dere som kjenner meg utelukkende via Moseplassen. Jeg vokste jo opp på en gård og ser virkelig på det som et paradis. Og jeg digger å besøke steder med store hager eller mye natur. Men, hverdagen vil jeg heller ha i en liten leilighet sentralt, enn en romslig bolig i villastrøk. Jeg kan ikke forklare hvorfor, men hjertet mitt ligger i miksen av høye hus og høye trær som du kan finne i visse deler av Oslo.

 

Jeg visste at det ikke ville bli enkelt å finne drømmeboligen, men jeg var ganske sikker på at den fantes. Og heldigvis hadde jeg rett :)

Nå har jeg bodd her ett år, og kan med hånden på hjerte (og bringebær i munnen og trost på rekkverket) si at jeg ikke har angret en dag på at jeg flyttet hit. Det har aldri føket en tanke gjennom hodet om at jeg skulle ønske jeg bodde et annet sted! For all del, det er jo visse ting jeg savner, som å ha ekorn som stikker innom stua. Men, å savne noe betyr ikke at man ønsker seg det man savner mer enn det man har :D

Nå gleder jeg meg til ett nytt år her i min lille oase. Jeg skal nyte det jeg har, og fortsette å skape mitt drømmehjem, både ute og inne. Det blir sikkert mange opplevelser, og jeg håper du blir med videre på reisen!

SaveSave

SaveSave

17 KOMMENTARER

 1. Spennende å følge deg og jeg ser så absolutt at dette valget har vært riktig. Du har allerede skapt en flott hage på terrassen din og jeg tviler ikke på at den blir endra mer spennende fremover. Lykke til. Hilsen fra Liv

 2. Hei! Jeg har brukt bloggen din som oppslagsverk en god stund. Men jeg begynte for alvor å følge med på bloggen din da du flytta til leiligheten med terrasse. Jeg bor i rekkehus med hage. Jeg har selv helseutfordringer og hagen hjelper meg å holde meg i aktivitet. Men sammen med huset begynner det å bli mye å holde i orden for meg. Da er det superinspirerende å sa hva du har fått til på din deilige terrasse (i et område som jeg selv har bodd og elsker). Det hjalp meg til å få øynene opp for nye muligheter og gjør det mindre skremmende å etterhvert flytte fra hagen min. Tusen takk for en inspirerende og informativ blogg!

  • Så fin kommentar Silje!! Tusen takk, virkelig hyggelig å høre at du har glede av bloggen på denne måten!

 3. Så hyggelig å høre- du har jo virkelig fått det til, bildene av terrassen er jo bare flotte. Det å innse sin begrensing er fint, det er absolutt ikke godt å ha for mye når helsen ikke alltid spiller på lag.
  Ønsker deg en god helg og en strålende Påske.

  • Hehe, det er ikke snøfritt i Oslo heller altså, men betydelig bedre enn hos deg ja. Og jeg gleder meg nå til å komme innom deg snart, så dere hadde fått de første sendingene nå!

 4. Det var godt sagt: «… å savne noe betyr ikke at man ønsker seg det man savner mer enn det man har« Det gjelder mange ting i livet. Takk for alle gode tips og betraktninger om hager, store eller små, høyt eller lavt!

  • Så fint at du kjenner deg igjen i det der Anna :) Det er virkelig påfallende hvor mange jeg møter som ikke skjønner at det går an å savne noe uten å angre over valget som fjernet det man savner.

 5. Så kjekt at du skal skrive om drivhus gleder meg til å følge deg videre. Jeg fikk ferdig drivhuset av mannen i fjor som vi tegnet og bygget av gamle vinduer. Gleder meg til å sette i gang men kunne tenkt meg litt inspirasjon til innredning og kanskje noen planter som er grei å begynne med inne før man planter det ut i hagen. Eks stauder

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her