Mitt nye fine minidrivhus: Juliana City!

Reklame

Noen begrensninger ligger det jo i å ha en hage på 45m2. Drivhus som dobler som utestue utgår for eksempel, men, det finnes jo alternativ som tar godt vare på plantene! Jeg vurderte først noen litt større veggdrivhus, men så oppdaget jeg Juliana City hos Tilboligen, og da var det ikke mer å lure på.

City er ett lite veggdrivhus, og hva jeg vil kalle et minidrivhus, eller skapdrivhus. Det er veldig praktisk lagt opp med mye fleksibilitet i innredning, det har hjul slik at jeg kan trille det rundt, og så er det virkelig pent. Det passer rett og slett veldig godt inn hos meg :)

Har vært så utrolig travelt den siste måneden så det har ikke blitt så mye fotografering på balkongen, men i dag tok jeg en turn med kamera, og minidrivhuset fikk være stjerna :)

 

Minidrivhuset er 80 cm bredt og 40 cm dypt, og 160 cm høyt. Det består av sortlakkede aliminiumprofiler, med vegger, dør og tak i 4mm herdet glass. Det er to høyder i drivhuset, som dannes av lekter av kanadisk sedertre. Disse er løse slik at man kan bruke full høyde i hele eller deler av drivhuset om man ønsker. På sikt kommer jeg til å to tomatplanter i store potter i bunn, og fjerne halve hyllen slik at tomatene kan komme opp bak og jeg kan bruke hyllen fremfor til urter.

Hyller i drivhus i bærekraftig trevirke
Ja jeg sjekket naturligvis, hyllene er av sertifisert sedertre, produsert i Kanada. Jeg slipper ikke til regnskogsvirke hverken på balkongen eller bloggen!

I tillegg følger det med to løse hyller som er både praktiske og dekorative. Jeg har bare tatt meg tid til å henge opp en av hyllene, og den viste seg å være perfekt bredde for sådden jeg har gjort i kyllingbegere :)

Minidrivhus på balkong, med krukker og planter

Det er fire skyvedører i front på minidrivhuset, så det er enkelt å komme til, og enkelt å lufte. I tillegg er det også mulig å sette opp taket for lufting.

Ikke bare fikk jeg omsider tatt bilder, jeg fikk også samlet meg til å potte opp tomatplantene som sto inne og gråt i altfor små potter. Nå har de fått god jord og lun og lys bolig i minidrivhuset og jeg formelig høre de juble :)
– Jeg skrev om hvordan lykkes med tomater tidligere i uken, les den her om du ikke allerede har!

Fordi jeg satt ut planter som har vokst opp inne så måtte jeg skygge de for den sterkeste solen. Mange måter å gjøre det på, jeg gikk naturligvis for det som var så enkelt at det ble gjort: En gammel gardin ble festet over taket på minidrivhuset. Den skal få være på midt på dagen i en liten uke, og så greier plantene seg selv etter det.

Juliana City Greenhouse kan du kjøpe hos Tilboligen, 
det kommer flatpakket og kan sendes over hele landet 

.

Pst: Denne bloggposten er en del av en serie drivhusbloggposter jeg gjør i samarbeid med Tilboligen. Jeg er ambassadør for de, og så langt har jeg skrevet en inspirasjonspost om en vår-vinter-drivhushagestue og en tipspost om hvordan gi plantene den beste starten i drivhuset.

Det blir masse mer drivhus fremover. Og om DU har et Juliana-drivhus og bor nær Oslo eller Horten og kunne tenke deg å få drivhuset vist frem på bloggen så vil jeg gjerne høre fra deg! (send epost til anne @ moseplassen.no). Jeg har fått noen svar, men vil gjerne ha flere å velge i. Har så lyst til å vise frem bredde i drivhus, både modeller og måter å bruke de på, og håper du vil bidra til det :)

Tilbud på drivhus

4 KOMMENTARER

  1. Så fint du har det på verandaen din allerede, med blomster og planter som spirer og gror. Og ditt lille drivhus ser veldig smart ut. Moro må det også være å dyrke grønnsaker, urter osv der. Drivhus står fortsatt på ønskelisten min, og jeg har et spørsmål. Vet du om det finnes drivhus i den fasongen du har, men en litt større utgave?( til å gå inne i) Altså et som kan stå inntil en vegg, med skråtak bare på en side, hvis du skjønner.

    • Hei Berit :)
      Så hyggelig at du synes det er fint hos meg.

      Og ja, det du spør om finnes absolutt, og jeg vil tro det er noe flere av produsentene har! Kalles veggdrivhus. Noen er så slanke at de må betjenes utenfra, men så finnes de også både en og to og tre meter dype. Noen med dører på langsiden, noen med dør på kortenden. Tilboligen har et fint utvalg: https://www.tilboligen.no/drivhus/veggdrivhus

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her