Hurra, se så mye finere det ble med sofaen på tvers!

Nevner sponsorer

I forbindelse med at jeg behandlet gulvet med Sioo:x (betalt innlegg), så måtte vi jo fjerne alt fra gulvet. Og når det så skulle tilbake så benyttet jeg muligheten til å ommøblere. Bruke utdanninga litt :)

De fleste tenker vel på arkitekter som noen som bygger hele hus, men det er like relevant å jobbe med små rom, som feks balkongen (som teknisk sett er en takterrasse). Den er lang og smal og det gir noen utfordringer, men også noen unike muligheter. Jeg liker at hagen i essens er en lang hagesti, men jeg likte ikke at hele hagen var en hagesti.

Naken takterrasse… Denne siden er 14 meter lang og 1.8 meter bred.

Jeg planla fra første stund å ha sofaen på tvers, for det var det plass til og det ville gi både visuell bredde, og et roligere rom. Men så viste det seg at jeg hadde gått i den tradisjonelle «glemme at sofaen ikke bare skal ha plass der den skal stå, den må også komme seg dit fella», så når sofaen skulle settes ned så fikk vi den ikke på plass, fordi håndløperen stikker tre cm ut og da ble det for smalt. Så, sofaen ble satt på langs.

Våren 2017
Elekrisk grill på balkong med hagemøbler, pulse fra weber
Tidligere i år

Det ble fint, spesielt når jeg valgte fotovinkler smart, men det var ikke drømmen. I løpet av sommeren tenkte jeg ut at jeg kunne få sofaen der jeg ville ved å lirke den frem under rekkverket, men da måtte jeg fjerne alle krukkene mellom sofaens plass og døra fordi døråpningen var eneste sted jeg kunne få sofaen under rekkverket. Så når muligeten i år bød seg, så gliste jeg bredt, og planen funket :)

Lurer du på hvor sofa er fra? Du finner info om sofa og flamingoer og alt annet helt nederst i bloggposten

Det ser finere ut, og er mye koseligere å sitte slik, og så ble det da samtidig mulig å gjøre krukkeoppsettet litt annerledes. Forandring fryder! Det skal en haug klatreplanter på plass, og et sofabord skal graves frem fra boden, men rammene er jo som de skal.

Det er blitt annerledes i andre enden (altså kjøkkenhagen) også! Der skal det stå tre store plantekasser, og det kjære minidrivhuset mitt, (betalt innlegg). Det gjenstår endel jobbing der da, med å få plantet i kassene og å få fjernet noen av platene, men nå er det meldt levelige temperaturer fremover så da håper jeg at jeg orker å få ordnet der i løpet av uken :)

En oversikt for de som lurer på hvor ting er kjøpt:

Noe av dette er å anse som reklame
– Sofa: Sundays Design (fått av produsenten for tre år siden, norskprodusert)
– Minidrivhus/skapdrivhus: Juliana City fra Tilboligen (samarbeidspartner)
– Elektrisk grill: Pulse fra Weber, (samarbeidspartner)
– Krukker: Den store som står fritt med tre i er kjøpt hos Krukkegården, de andre er en salig mix av Plantasjen, Hageland, Bauhaus og gjenbruk fra foreldrenes gård. Noen av de er kjøpt i fjor, noen for åtte år siden.
– Store svarte plantekasser: Fra Bedd, norskprodusert
– Værflamingo. Gave fra min bror og hans familie, kjøpt i Florida, favorittpyntedingst!
– Div stålhagepønt, kan fås hos Syverud gård (drevet av venn av meg)
– Trær og busker, se oversikt her. Men de to største trærne er bøk (‘Purpurea Pendula’ og ‘Tricolor’), så er det bla en syrinhortensia, en koreakornell og den hvitblomstrende som er i noen bilder er perlebusk.

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her