Nabolagets flotteste balkongkasser!

Jeg digger når folk fyller balkongene sine med blomster. Det er fint å se at de som bor der bruker uterommet sitt, og gir liv og glede for oss som er naboer eller går forbi.

På lørdag kruset jeg rundt i nabolaget mitt og fanget et utvalg inspirasjon for å dele med dere. Du kan glede deg over bildene, eller bruke det som tips for egne balkongkasser. Så håper jeg DU vil bidra med inspirasjon fra din balkong eller nabolag, bruk kommentarfeltet på Facebook :)

Sjelden har jeg vel sett en mer vellykket blomsterkasse! Første seier er jo at blomsterkassene er pent integrert i balkongen, og dernest har man valgt et virkelig vellykket mangfold av planter, i nydelige fargetoner. Du ser: Ulike slag pelargoniaer (både syng og vanlig), nemesia, stemor, petunia/surfina, og de grå hengeplantene er Dichondra argentea silver falls.

En annen måte å ha mange ulike blomster på :)
Her henger det blomsterkasser og ampler med blant annet surfina, million bells, lobelia, slyngpelargonia og bouganvilla.

Det vanligste er dog en eller flere utenpåhengende balkongkasser, med en eller to slag sommerblomster.

I kassen over er det brukt rosa og hvit surfina, en populær og god balkongkasseplante. Surfina er egentlig trademarknavn på en bestemt kultivar av hengepetunia/ slyngpetunia, og med tiden har det vel blitt sånn at vi kaller alle slyngpetuniar for surfina. Surfina har evnen til å legge seg utover, noe som gjør de ekstra godt egnet for balkongkassene, alene eller i miks med andre.

Million bells er en nær slektning av hengepetunia/ surfinaen, med betydelig mindre blomster, men like mye livsglede. Har vel enda større fargespektervalg.

Disse to balkongene bor på Fagerborg, med en liten syrinbekledd forhage forran. Virkelig idyll å gå forbi!

Den første balkongen har to blomsterkasser med pelargonia og lobelia, den andre har en sammenhengede rad kasser med lobelia og noe gressaktig. Like flotte på hver sin måte.

Dette er en fransk balkong. Fransk balkong er balkongdører med gjerde rett utenfor, så i praksis et vindu. De har begrenset dyrkeplass, men som du ser er mye mulig med vilje :)

Store deler av nabolaget mitt har bygårder fra århundreksiftet, og noen av disse har utenpåhengende balkonger med smijernsgjerder. De balkongene er vanligvis ikke store, men store nok for to stoler, en hyggelig prat, og noen utvalgte planter :)

Slyngpelargonia!
Jeg tror ikke det finnes en plante som er lettere å lykkes med i blomsterkasser enn slyngpelargonia. Den tåler tørke, og den elsker stekende sol. Det var vellykkede pelargoniakasser over hele Frogner, men ikke noe sted så flott som på denne bygården. Her har (de fleste) naboene tydligvis blitt enige om et tema :)

Håper du vil vise meg og de andre leserne hva DU synes er fint/ inspirerende/ gledesrikt :)

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her