Hjelp, urtene mine blomstrer!

Jeg har den siste uken sett flere på både instagram og facebook som er lei seg for at urtene blomstrer, for da blir de jo uspiselige…

NEIDA, DET ER BARE TULL!

Senk heller skuldrene og vær glad for at du nå fikk enda en måte å nyte urtene dine på :)

Salvie

Krydderurter har spiselige blomster:

Oregano, timian, basilikum, rosmarin, mynte (alle variantene), gressløk, sitronmelisse, lavendel, salvie, dill, koreander og alle andre krydderurter har spiselige blomster! De smaker som urten, og er spesielt lekre i salater eller som garnityr.

Mynte

Blomstene på krydderurter er supre for pollinatorer:

I tillegg til å være dekorative og spiselige så er alle urtene riktig gode matplanter for humlene og sommerfuglene :)

Hestemynte / etasjeblomst / monarda

Jammen-jammen, jeg har lest det er dumt at de blomstrer…

Jada. Det er ikke helt uten grunn at noen tror det er krise at urtene blomstrer. Bladene kan nemlig bli litt treene og få mindre smak når de er gamle nok til å lage blomster. Dette er ikke farlig, og er noe du raskt kan smake deg frem til. Dette med at bladene blir gamle er forøvrig enkelt endret ved at du klipper ned urten, da lager den stort sett nye friske skudd som du kan kose deg med.

Basilikum

 

Har du lyst på urter som kommer igjen i hagen år etter år, av seg selv?
Jeg har laget en liste, du finner den her! 

Flerårige krydderurter som kan overvintre ute:

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her