Lekkert kommunalt bed for bydel St.Hanshaugen

Jeg har virkelig sansen for å følge med på offentlige bed! Der finner du ofte planter som presterer mye med lite stell, og det er rett og slett mye inspirasjon å hente. Så, her er et flott bed som ligger langs bygg eid/brukt av bydel St.Hanshaugen. I Stensberggata 25. Mot tidligere stolte HiOA (nei, du får meg ikke til å skrive tullenavnet på tulleuniversitetet nei).

Det er fotografert for tre uker siden, og så ble det visst glemt vekk i arkivet stakkars. Bildene og blomstene fortjener litt ekstra jubel nå, eller hva?

Her ser du bedet i sin helhet. Det er virkelig vellykket både plante til plante, men også planter mot bygg/omgivelser.

Petunia
Salvie
Ryllik

Fargene holder seg i varme og stort sett ganske milde gulfarger, blålilla og rosa. Og noe helt hvitt. Det siste er ikke like vellykket når det kommer som en miks av skittengrønngule petunia mot kritthvite verbena, menmen. Ikkenoe er noensinne perfekt i en hage :)

Georgine
Kjempeverbena, Verbena borealis

En plante du gjerne kan merke deg er kjempeverbena. En vakker plante som humler og sommerfugler elsker, og som bringer en letthet og høyde til bed og krukker. Her er den meget fornuftig satt mange sammen, slik at de kan danne en helhet og ikke drukne i alt det andre. For ja, det er en utfordring med lette planter, de kan bli rotete.

En annen lett plante som er brukt er gresset over. Jeg husker ikke navn, kom gjerne med tips!

Denne kan jeg faktisk, men har jerneteppe! Navnhjelp takk?
Trolig en monarda, men jeg aner virkelig ikke hvilken.  SÅ fin! Tips på navn?
Hengeverbena, trolig-monarda og petunia.

Fint ikke sant?
Inspirert deg litt for neste sesongs bed?

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her