Bjørkefink – Fringilla montifringilla

bjorkefink steller fjær


Bjørkefinken dukket opp her 7 april, det er en trekkfugl som nok neppe kommer til å hekke her i området, men den er svært velkommen på besøk alikevell ;)
Som dere kan se av bildene så har bjørkefinken nokså ulik drakt fra individ til individ. Hannen har mørkere hode og mer farger, hunnen mer beskjeden pryd, det er også forskjell fra vinter til sommer, hannen er brunere om vinter enn sommer. (Alle bildene er tatt i dag)
Bjørkefinken spiser i hovedsak frø, frukt og nøtter. Her på foringsplassen ser det ut til at både solsikker og brød fortæres med stor lyst, frukten lar den være i fred. Men de holder seg på bakken, har ikke sett noen på de opphengte fuglematerene enda.

Sangen til bjørkefinken kan minne om deler av grønnfinkens, lytt her Filen er lagt ut av Fuglar i Hordalanland (fuglar.no), og er en del av en flott database med hele 300 fugler

Det blir ikke noen ekornpost i dag, jeg så ekornet faktisk så vidt i går, for første gang på flere måneder, men rakk ikke å ta bilde. Nå regner jeg det som lite sansynlig at jeg får se det noe serlig ettersom gråtrosten har bosatt seg her og den temmelig hissig jager vekk alt den anser som en eggtyv. Men, når ekorna en dag velger å posere, så blir det garantert flere ekornposter.

bjorkefink3bjorkefink1bjoerkefink april

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments

 1. Bjørkefinken er en flott liten fugl. Vi har hatt den innom her i vinter sånn dann og vann. Den spiser alltid det den finner på bakken, gjerne under fuglemateren for andre fugler søler litt og det forsyner den seg av.
  Gratulerer med ny linse:) Jeg håper ekornene kommer tilbake til deg snart og lar seg fotografere.

 2. Charlotte

  Hmmmm, lurer på om det var den jeg så i dyreparken? Ikke i bur altså, men løse sånn tilfeldigvis rundt vaffelbua. Ha-ha!

 3. Anne-Sophie

  For en flott fugl! Artig at du har liste i sidefeltet som viser når fuglene kommer.

 4. Anne på Moseplassen

  ja, er den ikke skjønn? Den driver og steller fjerne (tror jeg) på det første bildet, den gjør gjerne dette, og den har så vakre fjær! Har ikke sett at de andre fuglene steller fjæra sine sånn.

  Hehe, det er sikkert mye godt rundt der ja charlotte :D

  Anne-sophie, så artig at du har lagt merke til det feltet da :D Jeg blir jo så ivrig hver gang det kommer en ny fugl at jeg bare MÅ få registrert det ett sted hihihi. Har masse bilder nå som ligger i kø på å bli blogga, blandt annet noen av en kjernebiter som var innom en snartur :)

 5. Så flotte bilder av bjørkefinken! Jeg er så glad i disse småfuglene. Og takker for linken til fuglar.no! Den skal jeg nå sette meg ned og høre :) Har allerede bokmerket den :)
  Jeg har en dobbel cd selv med fuglesanger.

 6. […] Jeg har skrevet om bjørkefinken her, der finner du også flere bilder. […]

 7. Hei, i dag, 13 april 2014 fikk vi besøk av bjørkefink for første gang i år. En liten gjeng (7-8) stykker koste seg med solsikkefrøene som lå på bakken. De var ikke oppi fuglemateren her heller. Veldig vakre fugler, tror nok de er på vei nordover da jeg ikke ser disse ellers i året. Jeg bor i Akershus, Rælingen kommune.

  1. Gratulerer! Den dukket opp en bjørkefink hos meg for en par dager siden også, nå håper jeg en stor flokk kommer inn for mellomlanding i en par uker, før de flyr videre nordover til egnede hekkeområder, de gjør ofte det og det er så koselig :)

 8. […] Vil du lære mer om bjørkefinken så har jeg skrevet om den her. […]