Moseplassen – livet i hagen
Fugler

Foringsplassen på bakken

Published on: 15. mai 2009
15 comments

De siste ukene har jeg hatt en fantastisk utsikt. Alle bildene under er tatt fra min faste plass i sofaen fire-fem meter fra! (Klikk så blir de store, du kan bla fra bilde til bilde)

Jeg har lagt ut mat på bakken der siden i vinter, det er endel fugler som liker det bedre enn å henge i en mater, og dessuten ser jeg de jo bedre da. Bakkeforingsplassen har hatt litt besøk gjennom vinteren; svarttrosten var fast, og meisene stakk innom, og i en kort periode hadde jeg spektakulæt besøk av sidensvans, men stort sett holdt småfuglene seg i trærne.

Så kom våren og fuglene ble mer vågale. Kanskje det er fordi det er blader på trærne og lett å gjemme, kanskje det er fordi det er flere og andre fugler her enn om vinteren, eller kanskje det har noe med hormoner å gjøre. Jeg bare nyter godt av resultatet, som er at jeg helt uten å streve får se og observere alle de besøkende på nært hold. Både maten og vannet er like populært, og sånn etterhvert så har jeg jo lært meg å holde det litt ryddig så bildene får penere bakgrunn..

Og, det er som dere kan se ikke bare fuglene som våger seg frempå!!! Ekornet har nå for første gang kommet frem, og det ser da ut til å stortrives 😀

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits