2009 – Ett sammendrag :)

Litt utpå året kom vi før jeg fikk satt sammen årskavalkade, men her er den altså. Håper det kan gi fine gjensyn for gamle lesere og noen nye glimt for nye lesere.

Det er forresten snart bursdag på denne bloggen, så kom innom på søndag for da blir det litt feiring :) Det er altså snart to år siden jeg startet opp Moseplassen, før det hadde jeg blogget en periode gjennom hagegaldagbøkene, men jeg fikk ikke helt fot for det, det var først når jeg flyttet til blogspot at jeg ble glad i å blogge. Og glad i å blogge har jeg virkelig blitt!

Januar: Feiret ett års bloggbursdag med å skrive en årskavalkade over 2008 Spiret og spiste grønnsaksspirer, kjøpte frø fra en masse nettbutikker, og nøt solnedganger.

Februar. Ute står istappene fra taket til bakken, men inne er såingen i gang. Her representert med blodbegerfrø, som slettes ikke ville spire. Jaja, bedre lykke dette året? I februar så skrev jeg også mitt aller mest populære bloggtips, hvordan lage tre kolonner på blogspot.

Mars. Trekkfuglene inntar Moseplassen, og jeg forsøker å holde orden på de. Jorda varmes og de første spirene viser seg. Hagebøkene brukes flittig, her kan du lese om en av mine favorittoppslagsverk

April. April er vår og spirer og spenning. Hva kommer opp? Hva står egentlig hvor? Våren var herlig og varm og tørr, og gledene mange :)

Mai. Ekornmåned… I starten av mai dukket et ekorn opp etter lang tids fravær. Etter noen uker så jeg at det hadde våte patter og jeg forsto at dette var en mamma, og helt mot slutten av mai kom årets beste hageopplevelse, jeg fikk to små ekornbarn. De ble faste gjester i hagen til slutten av juni, da ble de ble skremt vekk av naboens motorsag samt en telemontør. De gav meg utrolig mye glede mens de var her, herlige små skapninger :D Bloggen ble flyttet fra blogspot og hit på eget domene, et bytte jeg er utrolig fornøyd med, og som jeg håper dere lesere også synes var bra. Litt hagearbeide ble det gjort, blant annet pottet opp noen ampler med bleiefyll, også beundret jeg den herlige forglemmegeisøsteren.

Juni. Dette var den måneden moseplassen ble oppforstringsanstalt. Det flommet over av søte babyfugler som fikk mat og lærte å bade. Jeg er ekstremt motivert for å fore ivrig på våren og vedlikeholde fuglekassene vår i år kan man si… Se postene moseplassen zoologiske barnehage del en og del to Juni er også måneden for peoner, en vanvittig flott bukettblomst, og gullregn som kan formes til portaler.

Juli. Juli var våt, rekordvåt, juli var så våt at det var våtere i Oslo enn Bergen, og det var ikke tørt i Bergen heller akkurat… Men hey, alt regnet førte jo til at jeg kunne dyrke mygglarver i hagen, også skal det jo sies at det for denne syke kropp var bedre med regnet en den vanvittige varmen vi hadde hatt. Og det blomstret jo litt forde, som for eksempel rosa mjødurt, og favorittgresset silkebygg. Også feiret mannen og jeg to års bryllupsdag :D Fine mannen.

August. En sommermåned, visstnok. I august hadde den månedlige konkurransen temaet Frøken Rose, og du verden for et engasjemang det gav. Hele 50 ulike deltagere! Sommerfuglbusken vi kjøpte på våren blomstret, og med den kom en masse fine sommerfugler.

September. Etter en rekordvåt sommer fikk vi en fin høst, og høst betyr slettes ikke hageslutt. Høststaudene sto nå på sitt stolteste, både georginer og høstfloks er to av mine kjæreste hagevenner :) Asarinaen begynte omsider å blomstre, den var sådd i starten av året, og trengte tydeligvis goood tid. Nå står det en potte til overvintring oppe, håper å få den i blomst tidlig i år, for flott er den unektelig.

Oktober. Nattefrosten kom tidlig, men det stoppet ikke månedsjordbæra fra å ha gode bær. Hadde jeg kun hatt en minibalkong med bare en potte, så hadde den potten hatt månedsjordbær i seg, det er garantert! Høstfargene inntok bladverket, men også himmelen ble farget orange. Det var på høy tid å vise fuglene ekstra oppmerksomhet, og jeg lagde en haug hjemmelagede meiseboller.(fettkartonger)

November. Ringblomsten som står inntil kjellermuren holdt ut og sto der og skinte som ei sol. Helt vanlig ringblomst som har sådd seg selv. Den fancy jeg sådde gav opp en måned tidligere. Jordbæra viste seg som en fantastisk høstbladplante, og den 11. kom det første snøfallet

Desember. Lagetingmåned. Jeg søkte og lette og spurte en mengde blogger om å få låne bilder, og satt sammen til en stor kransepost. Over 40 ulike kranser i ulike materiale og former. Jeg laget også mosekuler, moseformer, og viste frem min og andres adventsstaker. Og den røde rosen i solveggen holdt ut.

__________

Dette var litt av mitt år, hvordan var ditt? Om du går i denne tråden på hagegal finner du flere andre hageres hageår :)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 Comments

  Så fin allsidig kavalkade!
  Fantastisk hva du har delt av dine kunnskaper, gitt inspirasjon til å prøve nye hagevekster, samt dine konkurranser som gleder og får frem drivkraften i meg!
  Gleder meg til å følge deg fremover!
  Ha en fin dag!

  Så fin allsidig kavalkade!
  Fantastisk hva du har delt av dine kunnskaper, gitt inspirasjon til å prøve nye hagevekster, samt dine konkurranser som gleder og får frem drivkraften i meg!
  Gleder meg til å følge deg fremover!
  Ha en fin dag!

  Rekkehuset

  Kavalkaden din minner meg om at det faktisk kommer til å bli vår og sommer igjen:-) Deilig! Merker jo allerede nå at det har blitt lysere. Takk for hyggelig kommentar hos meg forresten! Ha en fin helg, hjertelig hilsen Hanne.

  Rekkehuset

  Kavalkaden din minner meg om at det faktisk kommer til å bli vår og sommer igjen:-) Deilig! Merker jo allerede nå at det har blitt lysere. Takk for hyggelig kommentar hos meg forresten! Ha en fin helg, hjertelig hilsen Hanne.

  En fantastisk oppsummering av alle de flotte innleggene og bildene du har delt med oss i 2009. Ser med glede frem til [ f;lge deg i 2010

  Så hyggelige kommentarer :)

  Det var overraskende gøy å gå gjennom alle bloggpostene for året for å finne noe å trekke frem, masse gjensyn for meg også :D

  Fantastisk årskavalk!!! Og grattis med årsdagen for bloggingen!

  En fantastisk oppsummering av alle de flotte innleggene og bildene du har delt med oss i 2009. Ser med glede frem til [ f;lge deg i 2010

  En fantastisk oppsummering av alle de flotte innleggene og bildene du har delt med oss i 2009. Ser med glede frem til [ f;lge deg i 2010

  Så hyggelige kommentarer :)

  Det var overraskende gøy å gå gjennom alle bloggpostene for året for å finne noe å trekke frem, masse gjensyn for meg også :D

  Så hyggelige kommentarer :)

  Det var overraskende gøy å gå gjennom alle bloggpostene for året for å finne noe å trekke frem, masse gjensyn for meg også :D

  Elisabeth

  Fantastisk årskavalk!!! Og grattis med årsdagen for bloggingen!

  Elisabeth

  Fantastisk årskavalk!!! Og grattis med årsdagen for bloggingen!

  Fint! TAKK! :)

  God lørdag!

  Fint! TAKK! :)

  God lørdag!

  Fint! TAKK! :)

  God lørdag!

  Kjempeflott kavalkade! Det gjør ikke noe om den kommer litt ut i januar – like greit at ikke alle kjører kavalkader på en gang :o)))))
  Du er så utrolig flink å ta bilder. Det er en glede å skrolle nedover fra det ene blibkskuddet til det andre. Det med ekornet som kupper melkekartongen, kunne jeg tenke meg å ha på veggen :o)))))
  Så kjekt for oss bloggere at du startet Moseplassen. Er ofte innom og kikker på ett og hint uten at jeg betandig får lagt igjen et spor. Må innhente noen hagetips nå i tiden fremover:o))
  Ha en fin helg.
  Klem fra Solveig

  Kjempeflott kavalkade! Det gjør ikke noe om den kommer litt ut i januar – like greit at ikke alle kjører kavalkader på en gang :o)))))
  Du er så utrolig flink å ta bilder. Det er en glede å skrolle nedover fra det ene blibkskuddet til det andre. Det med ekornet som kupper melkekartongen, kunne jeg tenke meg å ha på veggen :o)))))
  Så kjekt for oss bloggere at du startet Moseplassen. Er ofte innom og kikker på ett og hint uten at jeg betandig får lagt igjen et spor. Må innhente noen hagetips nå i tiden fremover:o))
  Ha en fin helg.
  Klem fra Solveig

  Kjempeflott kavalkade! Det gjør ikke noe om den kommer litt ut i januar – like greit at ikke alle kjører kavalkader på en gang :o)))))
  Du er så utrolig flink å ta bilder. Det er en glede å skrolle nedover fra det ene blibkskuddet til det andre. Det med ekornet som kupper melkekartongen, kunne jeg tenke meg å ha på veggen :o)))))
  Så kjekt for oss bloggere at du startet Moseplassen. Er ofte innom og kikker på ett og hint uten at jeg betandig får lagt igjen et spor. Må innhente noen hagetips nå i tiden fremover:o))
  Ha en fin helg.
  Klem fra Solveig

  Så mange vakre bilder.:-)

  Så mange vakre bilder.:-)

  Så mange vakre bilder.:-)