Moseplassen – livet i hagen
Blomster

Favoritttulipan: Tulipa turkestanica

Published on: 03. mai 2010
14 comments

Tulipa turkestanica ble min ved en tilfeldighet. Jeg fant den på salg rett etter at vi hadde kjøpt huset i 2007, og det ble hakket hull i frossen jord og stappet ned løker.
Raskt ble den favoritten, og har nå gledet meg stort i tre vårer. Dette er en botanisk tulipan, altså en tulipan i sin naturlige ukultiverte form, og disse har den ikke den uvanen som fancy tulipaner har med å kun være fine første året. Den er i tillegg tidligere enn de kultiverte tulipanene.

Fargen er som dere ser hvit med gult senter, blomstene åpner seg helt som små stjerner, og hver tulipanstilk kan få opp til syv blomster. Den har en deilig duft og blir 15-30 cm høy.
Tulipa turkestanica vil ha rikelig med sol og godt drenert jord, men ellers er den slettes ikke kravstor og svært robust.

I år skal jeg forsøke å se om jeg kan få frem frø, hadde vært morsomt å prøve å så så jeg kunne få mange flere slike søtinger, de er absolutt finest flere sammen. Det er forresten denne jeg har brukt i logoen til Frøken Løk konkurransen.

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits