Moseplassen – livet i hagen
Blomster

Spirelykke :)

Published on: 21. februar 2011
9 comments

Jeg har ikke sådd så mye enda, men desto større glede over det jeg har som er på gang.
Blodbeger feks. Disse søtingene er allerede i ferd med å lage sine første ekte blader, og som dere ser, det er ikke noe i veien med spireprosenten! (Takk til Inger Karin for frø, som forresten er fra 2009.)

Benytter anledningen til å fortelle nye lesere at det er både enkelt og billig å handle ulike typer frø over nett fra utlandet. Se min oversikt over noen av de mange frøbutikker som finnes. Jeg handler aldri frø i vanlig butikk, der er det dyrere og dårligere utvalg, og når jeg handler på nett så er det også enklere å lete opp  mer informasjon om plantene jeg sikler på.

Jeg får ofte spørsmål om når man kan begynne og så, og hva man kan så nå. Det synes jeg det er vanskelig å svare på, for det avhenger av hvor du bor i landet og hva slags forhold du har å tilby og hva du vil så. Men det er i mine øyne for tidlig å så nå dersom du ikke kan tilby ekstra belysning, da er det bedre å vente. Hva gjelder hva man kan/bør så nå, så er det uendelig mye fint der ute å så. Jeg har i flere år tenkt at jeg skulle lage fine lister og anbefale frø, men ser at jeg rett og slett ikke har kapasitet til dette. Men jeg anbefaler å titte innom Hagegal, der er det mye frøprat. Eller se i Hagegals såtabell for sommerblomster.

Og til sist et lite obs: Jeg ser at jeg glemte å opplyse ved konkurransestart hva jeg gjør dersom det blir jevnt poeng for en av premieplassene i konkurransen. Om så skjer så blir det loddtrekning for å avgjøre plasseringen. Det er det jeg synes blir mest rettferdig, ettersom jeg ikke akkurat kan trylle frem en ekstra premie. (dvs at en delt 1. plass trekkes slik at det blir en 1. og en 2. plass, osv).

Tags: frøspirer
Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits