Moseplassen – livet i hagen
Blomster

Alpefiol, skal ikke den egentlig være litt sær?

Published on: 26. januar 2013
9 comments

Her har vært “litt” hektisk de siste ukene etter at det slo sånn ann med islykter, og å stelle potteplanter har ikke stått øverst på prioriteringslisten. For to uker siden kjøpte jeg denne søte småblomstrede alpefiolen, den ble satt på stuebordet hvor det er varmt og mørkt, og så har den attpå til fått meget sporadisk vanning.

Men bryr den seg om det, neeeida, strutter videre like fin den, produserer nye blomster og friske fine blader. I dag slo det meg at jeg vel har neglisert den, og jeg gjorde noen kjappe googlesøk for å se hva det sto om stell.
I følge Opplysningskontoret for blomster skal den ha det 1. svalt, 2. lyst, 3. ikke tørke ut, 4. ikke vannes med kaldt vann. Hm…. igrunnen ikke rett på et eneste punkt, men alikevell greier den seg bra 😀

Er det jeg som har vært heldig, er det nye sorter som er mer tålige, eller er det bare en myte at alpefiolen ikke trives på stua?
* Oppdatert: Søker du informasjon om stell av alpefiol så les kommentarfeltet, der er det gode tips!

Pst, De er veldig fine i islykter også! haha, du tenkte vel du skulle få slippe islykter i denne posten? 😉

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits