Moseplassen – livet i hagen
Blomster

Blå himmel og blå blomstring: Våriris

Published on: 27. februar 2013
14 comments

Har du sett for en herlig blåfarge!
Våriris kjøpt i små plastpotter, nå ute på utendørstrening i hagen på dagtid. Løken står tett-i-tett så de stakkars blomstene blir helt sammentrykte, men ooo så herlige de er  :)

Våriris er en av de mindre brukte vårblomstrende løkvekstene. Kommer vel vanligvis opp av bakken litt etter krokusen, og fordrer godt drenert jord. Herdig til H5. Det finnes en hel masse ulike navnsorter av våriris, i all hovedsak i blå og lilla fargetoner, men også i gul og lyseblågrønn.

Jeg kjøpte noen våririsløker i fjor høst og la i bakken, men det er nok fortsatt over en måned til jeg får se de. I mens koser jeg meg med den blå juksevåren min, så lenge den varer. Våririsen er nemlig ikke av de lengstblomstrende, dessverre, men så lenge de kan stå ute så varer de jo en stund :)

vaariris2

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits