Perleblomst, ikke bare blått til lyst :)

Skal du ha bare en eneste en løkblomst på våren så foreslår jeg perleblomsten. En utrolig snusfornuftig liten sak som tåler frost godt, og som har relativt lang blomstring sammenlignet med andre løkblomster. Vakker er den også, eller hva? Og dessuten godt likt av humlen. Skikkelig kindereggplante dette altså :D

Perleblomst er ikke bare perleblomst, det finnes en rekke ulike arter og navnsorter. De har en herdighet til H5-H7,  er fra 10 til 20 cm høye, og blomstrer naturlig i april-mai (eller senere lengre nord). Blomsterfargene går i blåtoner,  lilla, samt hvit, det finnes også gul og lys rosa. Eurobulb har et spennende utvalg av perleblomst, se der for eksempler.

En meget villig og lettstelt løkplante som gjerne sprer seg og danner små tepper om den trives. Jeg pleier å kjøpe noen  perleblomster nå på våren og ha i en krukke, og når de har blomstret av så planter jeg de over i bed hvor de alltid kommer igjen år etter år.

hvit-perleblomst

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 Comments

 1. hei,
  jeg og har kjøpt noen slike. FINE.
  i butikk står jo løkene godt over jorden i potten den står i, men når de skal plantes ut, hvor dypt planter du løken da???
  ha en fin dag.
  PS. svar gjerne inne hos meg ;-)
  klem TOVE

  1. Godt spørsmål, dette lurer sikkert mange andre på også. Tommelfingerregel for all løk er at de plantes med høyden av to løk over tuppen av løken. Det vil si at man for en 2cm løk graver et hull som er minst 10 cm, fyller tilbake noe jord slik at hullet blir 6 cm, (dermed får du løsnet opp jorden, dette er veldig lurt). så legger du ut løkene, og fyller på med jord over og pakker til med handa.

 2. Nydelige bilder av Perleblomst som er en lekker vårblomst.

  Ha en fortsatt fin dag!

 3. Flotte bilder av en nydelig blomst. Jeg har både hvite og blå i hagen min, men jeg tror nok at jeg må skaffe meg flere.

  1. Jeg tror nok også det at en fremtidig eurobulbimport vil ha noen små perler i seg…

 4. Hei Anne :)
  Dette bare glæder jeg mig til at følge. Jeg er virkelig glad for at jeg fik møde dig, for dette kommer til at blive inpirerende for mig også.
  Jeg håber vi ses igjen.
  til da Stort klem

  1. Hei Emil, ja, det var virkelig supert at vi fant hverandre! Veldig fin blogg du har, topp med inspirasjon fra blomsterdekoratør med personlighet :) (ikke bare blomster men også litt mer). Håper også vi kan møtes i fremtiden :)

 5. ps. tak for din kommentar på bloggen min. der er desværre skjet noget så den er væk :( derfor du ikke ser svar på den!

 6. […] er fortsatt vakker vår :) I dag sprang jammen favoritttulipanen min ut! Og sammen med hvitveis og perleblomst og vortemelk så ble det en riktig søt liten påskebukett. Herlig å kunne hente inn litt […]

 7. […] Perleblomst, muscari En annen favoritt av de tidlige løkene er perleblomsten. Den blomstrer litt senere enn krokusen, men mye lengre, og lang blomstring er flott både for meg og humlene. Jeg har aldri sett bilder av perleblomsttepper, men ser den frør seg skikkelig flittig her så jeg tror godt den kan finne på å formere seg om den trives. Vanligest i blå, men også å få i hvit og på spesialistbutikker i rosa. Les mer om perleblomsten her […]

 8. […] rossii ‘Karasuba’ – Flerårige krydderurter som kan overvintre ute – Perleblomst – Tulipa turkestanica – Tulipa tarda – Japansk dverglønn, Acer palmatum, […]