Ikke kast gamle frø!

Frøpakker har datostempel.
De skal du bare ignorere :)

Datostempling på frø er bare tull!Akkurat som med mat så misforstår forbruker intensjonen, så slutt å kaste fullgode varer!

Gepostet von Moseplassen – livet i hagen am Donnerstag, 26. Oktober 2017

Datostemplingen er der fordi frø er pålagt å ha en viss spireprosent når de selges. Det er altså en kvalitetsgaranti for deg i kjøpsprosess. Når frø blir gamle så slutter de nemlig å spire. De “dør”. Men det kan ta lang tid, og det skjer sjeldent samtidig med alle frøene i en pakke. Dersom du har en frøpakke med 20 frø så spirer kanskje 17 av disse når frøpakken er ny, fem år senere har noen flere frø “dødd” slik at (feks) “bare” 12 spirer.

De frøene som spirer lager fullgode planter, så du kan spare på frø så lenge du har bruk for de. Oppbevarer du frøene mørkt, tørt og kjølig så varer de lengst. Når sår gamle frø så sår du litt flere enn du trenger for å kompenserer for at ikke alle spirer.

Jeg har ryddet…
Jeg har mange gamle frø liggende, frø jeg innser at jeg ikke kommer til å så, og som jeg tenker kan få bedre liv i andre hager selv om de sikkert ikke spirer alle sammen. Har du lyst på en liten overraskelsespakke? Skriv inn en kommentar i denne facebookposten så trekker jeg ut ti vinnere :)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Runa Sandnes

    Jeg vil gjerne arve frø.

  2. Elizabeth Helleland

    Hei
    høres spennende ut. Jeg kunne godt tenkt meg noen frø