Tigerlilje med liljebille…

tigerliljeMin man knipset en masse bilder når vi var i hagen til foreldrene mine sist helg. Blandt annet tok han dette bildet av en tigerlilje, og jeg er ganske sikker på at han slettes ikke så den lille linselusa…
Tigerlilje Lilium lancifolium er gammel lilje i norske hager, den sto i i Tøyen botaniske hage allerede i 1819. Tigerlilje kommer fra Kina hvor løken har vært kultivert i 2000 år! I Kina var den ikke bare en prydplante, løken var også en populær grønnsak. Tigerliljen er en skikkelig hardhaus som verken er nøye på jord, eller rammes av sykdom. Den blomster senere enn de fleste andre liljer og kan bli mellom 60 og 120 cm høy, og den er enkel å formere med yngleknopper/ bulbiller. Herdighet H5.
Om du liker orange så er dette en genial plante å ha i hagen, bare prikkene gjør den vel verdt å bruke plass på. Den lille røde liljebillen derimot er ikke noe du har lyst på… 😉
Tiger lily, a nice, decorativ and roubust plant 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Hei nilla, bulbiller/yngleknopper er små løker som dannes oppetter stilken på planta, planlegger å skrive om det litt senere i uken om jeg får på plass en illustrasjon 🙂

  2. Ja, her røsser det bulbiller:-)) Artig måte å formere seg på.Likeledes luftløken, den og er litt «hennog».

    Pakkeklar her nå. Drat til hytta. Riktig god helg, Moseplassen!

  3. Flott blomst! 🙂
    Og hvis dette er en Tigerlilje, så tror jeg jammen du hadde rett i at min gule lilje fra tidligere i sommer var en Martagonlilje ja. Den skal du få.
    Det er ikke alltid at jeg treffer blink…. Hehe.
    Liljebiller har jeg nok av om våren. De elsker dessverre Frittilaria liljene mine.

  4. Hei Anne, publiserade du något mer om planteringen av bulbiller? Jag har några på noen liljer och har lust att försöka, men jag vet inte om jag kan ta bort dom av stängeln eller om jag ska vänta tills dom faller av själva. Har du någon tips?
    Hilsen Mia

  5. Nei, jeg tror ikke jeg skrev mer om det. Jeg er ikke komfortabel med å gi tips, husker ikke hvordan dette henger sammen nå desverre Mia, men mener å ha lest noe om dette på hagegal.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her