Gjensyn med video av leieboeren Blåmeis med familie

Blåmeisen er en søt og uredd hagegjest som er vanlig på foringsplassen, og den flytter gjerne inn i fuglekasser. Dagens videoe og bilder er fra tidligere år. Blåmeisen går i disse dager på visning for å finne årets boliger, så om du ikke allerede har fuglekasse i hagen så anbefaler jeg at du følger med uken fremover for nå blir det fuglekassefokus på Moseplassen!

Blåmeisen trives godt i de vanligste typen fuglekasse, med dyp kasse og hull med diameter fra 27-32 mm i øvre del av kassen. Kassen henges opp en og en halv til to meter over bakken, på trestamme eller husveggen. Velg et sted i hagen hvor du ikke oppholder deg til daglig, for selv om blåmeisen ikke bry seg om at du går forbi kassen av og til, så er det noe helt annet å plutselig bli nabo til trampolerende barn eller familiens sitteplass.

Blåmeisen kan få to kull, hvert kull på 7-14 egg. Og visste du at blåmeisen, i likhet med andre meis og enkelte andre småfugler kan konsumere fra 3000-7000 mygg, hver dag? Og at de også gjerne spiser skadedyr som trives på plantene dine? Bare det er jo en god grunn til å sørge for at den lokale bestanden øker!

blaameis-juvenil

Øverst ser du bilde av blåmeisforelder med barn, nederst en ung blåmeis.
Om du vil lese mer om blåmeisen så finner du faktaposten her.

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

    • absolutt ikke for sent! De første har nok startet å hekke, men det er fremdeles mange meis på jakt. Og uansett så er det jo en del fugl som ikke har kommet opp enda, svarthvitfluesnapper tar jo vinteren i syden, og den liker også å bo i meisekassene.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her