Den røde blåveisen blomstrer :)

Nå går jeg daglig og titter i bedene på jakt etter gamle venner. Men selv om jeg altså prøver å følge med, så blir jeg stadig overrasket. I går oppdaget vi ved en tilfeldighet at den røde blåveisen er i blomst. Den sto bortgjemt (og bortglemt) i et ventebed i «skogen» og blomstret så fint for seg selv.

Jeg digger blåveis, og rosa blåveis er jo nesten finest av alt!
Vil du lese mer om blåveis så finner du mye informasjon her.
Ha en flott uke alle sammen!

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

  • har hvit bak huset, venter spent på at den skal springe ut! Var så heldig å få noen frøplanter med en hagevenn for mange år siden, hatt mye glede av de :)

 1. Enig, spennende!

  Må tilstå jeg rappet en en gang i skogen, den vokser nå her i bedet hos meg – kommer trofast hvert år! (Men det skjønner jeg nå at jeg ikke skulle ha gjort…)

  En spennende planteslekt det kunne vært moro å samle på! Og ingenting er jo som de tidligste blomstene! Den røde var vakker..

  Og morsomt med den gamle blåveissangen – (og
  spilte den for barna, de sa bare Hæh?? ! )

  Hilsen Annette

  • Det er morsomt hvor vanlig det er å tro den er fredet! Jeg tenker det henger sammen med at den er fredet i visse områder hvor hele området er fredet (kulturlandskapsfredning).

 2. Enig, spennende!

  Må tilstå jeg rappet en en gang i skogen, den vokser nå her i bedet hos meg – kommer trofast hvert år! (Men det skjønner jeg nå at jeg ikke skulle ha gjort…)

  En spennende planteslekt det kunne vært moro å samle på! Og ingenting er jo som de tidligste blomstene! Den røde var vakker..

  Og morsomt med den gamle blåveissangen – (og
  spilte den for barna, de sa bare Hæh?? ! )

  Hilsen Annette

 3. Oppdaget en stor, knallrosa tue med blåveis ved innkjørselen på søndag. Lekker! Ellers er det mange valører av blåveis her, men hvit har jeg aldri sett. Nå er blåveisen på hell her, og hele området lyser av hvitveis. Nydelig!

  • hvitveis er jo nesten like fint som blåveis sånn en-og-en, og når den lager tepper i skogen er det nesten ikke noe finere!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her