Glimt fra blomstringen i hagen :)

Her ser du litt av det som blomstrer hos meg akkurat nå!

Aller øverst ser du flekktvetann, den kan du lese mer om her.

mai-blomsterEn selvsådd akeleie, akeleier er greie sånn!


mai-blomster-7
Lungeurt, de kan du lese mer om her.

mai-blomster-4
Tulipan ‘Spring Green’.

mai-blomster-3
En av mange selvsådd akeleier i hagen, denne har en ekstremt fluffy kjole. Les mer om akeleier her

mai-blomster-5
Tulipan ‘Queen og the night’

mai-blomster-2
Skumblomst, tiarella.

 

Og ja, for de som lurer. Av disse så er ikke-fylt akeleie, lungeurt og flekktvetann å regne som gode blomster for humla og andre pollinatorer :) Flere humleplanter finner du her

8 KOMMENTARER

 1. Jeg har alle blomstene du viser, bortsett fra skumblomst – den skulle jeg gjerne også hatt- veldig søt, og en bra bunndekker, skjønner jeg!

  Ellers, elsker også akeleier! Lot meg friste her i vinter, etter tips fra Claus dalby, til å bestille fra England, fra «alle akeleiers mor(etter hva jeg har forstått!) i England, fra Touchwood plants: http://www.clausdalby.dk/2014/03/sknne-akelejer.html#.U3kPl14bjvA

  Bestilte 10 ulike sorter, og hadde lengre mailutvekslinger med henne – veldig artig! Nå spirer de, bitte små(!) her ute – veldig spennende å følge med og se om de blir til noe «stort»! Og må jo anlegge et helt nytt bed, har jo sådd så mange!

  Hilsen Annette

  • Takk Annette :) Jeg hadde fått med meg den anbefalingen hans tidligere, men akkurat da passet det ikke inn å kjøpe frø, men når du la inn kommentaren nå så var det akkurat det pushet jeg trengte, så nå er det frø på vei over sjøen til meg også :)
   15 poser… (det er nemlig innenfor 200kr så lenge hun husker å sette shipping utenfor verdien på pakken når hun deklarerer).

   Trenger jeg 15 poser med akeleiefrø? Neida, men jeg sår noe her, og så donerer jeg nok litt også tenker jeg, en kan jo aldri få nok akeleier ;)

 2. Fint at du tar med ville blomster. I min plen er det mange av dem og grassklipperen må gå utenom så lenge de blomstrer. Jeg er glad i løvetann også der den står i sin fine skrud.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her