Fem borddekkinger med hvitveis!

I dag var jeg på God morgen Norge og viste frem hvordan man kan dekorere til fest og hverdags med hvitveis :)
Det var som alltid veldig hyggelig (og hektisk). Nå har tv2 gjort hovedinnslaget tilgjengelig på nett-tv, slik at dere alle kan se det!

Klikk her for å se innslaget hos TV2. Håper du liker!
Triks: Første gang du ser den så er reklamen så lang at den dekker over innslaget. Det løser du ved å starte siden pånytt (refresh), da blir reklamen kort. Om du ser på nettbrett eller telefon så må du laste ned appen, det koster ikke noe og er reklamefritt i app.

Stor takk til min niese Heidi og min nevø William som har plukket all hvitveisen, og stor takk til alle de som lånte meg bilder å ha med på sending!

Under finner du bilder av oppsettet og litt ekstra forklaring som jeg ikke rakk å si på tv.. går unna på live ;)

borddekorasjon-skogbunn-1
Skogbunn:
– Få blomster en og en
– Fat satt tett som et teppe (skogbunn).
– fatene er arvegods
– De små glassene var det opprinnelig injeksjons-medisin i, spør sykepleiere som jobber på sykehus om de kan skaffe.
– Du kan alterantivt bruke shotsglass eller eggeglass
– Ha litt vann på mosen da holder den seg penere og er ikke brennbar. (Ha også vann i vasene, så slipper du blyge blomster…)

 

borddekorasjon-bryllup-1
Bryllup:
– Grupper av små buketter.
– Stetteglass. Velg gjerne glass i ulike høyder om du har, og de trenger ikke være fra samme serie. Sett de i grupper for større wow-faktor.
– Sølvlysestaker. Typisk sånn ting som bestemødre, gamle tanter og venner har i gjemmer, spør de!
– Hvit duk. Her har jeg brukt damask, men det blir også fint med et rimelig hvitt bomullsstoff på meter. Obs, kjøper du veldig billig stoff så er det trolig så tynt at det blir gjennomsiktig, legg to lag!

 

borddekorasjon-konfirmasjon-1
Konfirmasjon:
– Større bukett med avstand mellom
– Blandet hvitveis med lerkespore fra mors hage. Du kan også bruke scilla, perleblomster og andre relativt småblomstrede blomster.
– Vasene er blikkbokser med et bilde tapet på. Mål opp boksen i høyde og omkrets, skriv ut bilde i passende lengde, (det blir finest om bildet går helt rundt). Klipp til slik at det er like høyt som boksen. Jeg tapet fast med vanlig klar tape, det blir enda litt proffere med dobbeltsidig tape, men mer fiklete. Bruk bilder av komfimanten, eller av dennes interesser.
– Lysestakene heter Nappula og er lånt fra Iittala.
– Duken er designet og brodert av min mor på 60 tallet. Vidunderlig!

 

borddekorasjon-farge-1
Fargefest:
– Små buketter spredt utover
– Mengder av farget glass satt sammen som en løper. Noen glass har hvitveisbuketter, noen har telys, noen er helt tomme. Bruk drikkeglass, telysholdere, boller, stetteglass, vaser og flasker. Let i egne gjemmer, lån av venner, eller kjøp deg opp på loppis og i butikk.
Alt glass er lånt fra Iittalas brede utvalg. En miks av telysglass, drikkeglass og glassbokser.

 

borddekorasjon-mat-1
Eklektisk trendmiks
– Buketter med ulike typer blomster i ulike størrelser og høyder
– Hvitveis, flekklungeurt, lønneblomster
– Her har jeg forsøkt meg på årets nye bordekkingstrend: å dekorere med mat. Jeg gikk for en miks av mugger, vaser, boller og lysestake i keramikk, og satt disse tett, og lesset på med ymse frukt.

anne-god-morgen-norge-1

Inspirert?
Målet for dagen var å inspirere til å se muligheter i den vanlige hvitveisen. Håper du fikk lyst til å ta deg en tur ut og plukke inn litt til helgekosen, eller at du bobler over av ideer for neste fest. Om du synes det var bra så er det veldig hyggelig om du deler med venner!

4 KOMMENTARER

  1. Flott. Og naturens egne blomster er alltid vakkrest syns jeg. Ved begge mine barns konformajon pyntet jeg med Hvitveis, både inne og ute ( terasse og inng.parti) da vi er så heldige å ha konf. siste helgen i april. Nå skal jeg u t etter en » helgebukett» til meg selv.

  2. Det var kjempeflott å se deg på tv- og veldig fint med en «reprise» her, det er nydelig med hvitveis- både ute og inne!Et av de sikre gode vårtegn det alltid er flott å følge med på.

  3. SÅ flink du er, Anne!!
    Du er jo så avslappet og behagelig foran skjermen – skulle ikke tro du hadde gjort annet! Fantastisk inspirerende og kjempemoro :)

    Ønsker deg herlige vårdager – varm klem fra ℂharlotte ❧

  4. Så flott!

    Vi har litt hvitveis på natur-tomt-delen i hagen, vet du om hva vi kan gjøre for å få mer? Jeg burde kanskje ikke plukke det som er der, men gjør det likevel – særlig når jeg får så mye inspirsajon til å lage buketter med hvitveis ;) Lurte op om jeg burde gi de noe gjødsel, eller om det fot kan bli litt for kraftig. Kanskje jeg bare må være tålmodig og håpe at de sprer seg…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her