Julerosefest på Krukkegården / Røyken hagelag / Lier

Faste lesere har vel fanget opp at jeg er dypt og grundig rammet av julerosedilla…. Når jeg først ble hektet var de vriene å få fatt i og veldig dyre, så når Gartneriet Spiren begynte å komme på hagemessen med sitt vidunderlige utvalg så gikk jeg bananas…

Juleroser, aka helleborus, er geniale stauder som krever lite og gir mye om den får bo i hagen. Herdig til H5, og blomstrer fra tidlig til sen vår. Kjøp de på våren og nyt de i en krukke ute, og plant de så i bakken så kommer de igjen fra år til år. Du finner juleroser hos blomsterbutikker fra nå og fremover våren, om ikke din lokale tørr å ta inn så oppmuntre de til det.

helleborus-julerose-3

Men vil du ha skikkelig utvalg, så må du til spesialistene. Onsdag 9. mars besøker Gartneriet Spiren Krukkegården på Ås. Marianne, kvinnen bak Gartneriet Spiren har med seg en mengde juleroser du kan dykke ned i, og Åse, kvinnen bak Krukkegården byr på krukker og hage stæsj du neppe har sett maken til. De holder åpent fra 12-18. Krukkegården ligger i Ås, en liten halvtime sør for Oslo.

Om du vil høre Marianne foredra om julerosene så kan du komme til Røyken hagelag dagen før, les om det her. 

helleborus-julerose-6

På kvelden den niende holder jeg forresten foredrag i Oslo, om fugler, kom gjerne!

Og sånn for å spre litt ekstra kjærlighet. Vi har etterhvert også fått en norsk julerosesatsning. Blomster-Svein / Grette gartneri i Lier har visst bredt utvalg :)

helleborus-julerose-5 helleborus-julerose-4 helleborus-julerose-2

 

Lær mer om juleroser i dette blogginnlegget!

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Jag har också julrosdille! De är ju bara helt underbara! Och har gjort samma som du – köpt dyra plantor förr och så kommer Spiren med hur snygga som helst för en hundralapp! Då bara måste man ha fler ju! Jag länkade till ditt inlägg i vårt reportage om Anettes julrosträdgård, med flera snyggingar. Titta gärna på det1 Och även på vår månadens lilla svarta som var svarta julrosor i februari!
    https://tradgardpadjupet.wordpress.com/2016/02/25/julrosbegar/
    https://tradgardpadjupet.wordpress.com/2016/02/22/manadens-lilla-svarta-julros/

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her