Hagen min – ny hageserie på NRK

«Hagen min» er NRK sin nye hageprogramserie! Den erstatter Grønn glede, som hadde siste sesong i 2015.

Serien ble filmet i fjor, og sendingene starter tirsdag kl 19.45, og skal så gå i ti uker fremover. Reprise søndag 10.20 og tirsdag 17.50. Og så kan du naturligvis se programmet på NRK nett-tv.

 

Programleder Heidi Sivertzen-Oksmo og fotograf Camilla Næss tar hver uke oss med ut i en hage, hvor vi får dypdykke ned og følge med på hagearbeid og hageeierens tanker og preferanser.

Sitat programleder:
Poenget er at vi besøker en ny hage i hvert program, og følger hageeierne i deres forberedelser og prosjekter. Dette er hager som er vakre, unike og fine på hver sine måter. Det er spennende å lære av hagefolket der ute! Vi besøker folk med åpent sinn, og med en filosofi om at ingenting er skrevet i stein og at det ikke finnes en fasit på hvordan ting skal gjøres. Det er blitt en opplevelsesreise i folk hager. I tillegg får seerne tips og råd fra vår gartner, snekker og kokk. Så her er det bare å bli inspirert. En salig mix av fagfolk og vanlige hagefolk. I hver episode får vi også en hagehilsen fra hager rundt omkring i landet. En overflod av hager rett og slett

Følg  Hagen mins facebookside her

I og utenfor lysthuset/drivhuset i episode 2.

Fagpersonene som drypper inn smarte tips: Kokk Dag Tjersland, grovsnekker Stine Bjørnstad og gartner Steinar Johansen.

Bildet over er fra den første hagen vi får se, og denne fullpakkede hagen følger vi gjennom fire årstider. Du ser programleder Heidi med hageeier Elsa i hennes frodige kjøkkenhage.

 

Trær er fint både på avstand og i nærbilde, og fotograf Camilla liker å gå tett på når hun filmer. Fra andre episode av Hagen min.

 

Gleder meg til å skru på NRK og se Hagen min og så gleder jeg meg til slutten av mai, for da blir det gjensyn med hagen min, altså gamlehagen! Den er med i et kort innslag som ble filmet forrige sommer :) 

Og husk! Jeg setter nå jevnlig opp oversikter over hageprogram. Her er ukens program og sendetider!

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Takk for at du deler :-) Det er bare så bra med NRK når man også kan se programmene som nett tv og derfor kan se de når man vil.

  Ønsker deg en riktig god påske

 2. Takk igjen, Anne. For en skjønn klematis, vet du hva den heter? Og hva er ditt beste klematistips…. Tror jeg trenger noen. Har vært uheldig så noe har jeg gjort feil : (
  God påske ja! Herlig med så masse gøy hagetv. Tror aldri det har vært mer enn nå. Idag er det jo tre programmer. Helt herlig! Lykke! Nå er det ut og fange ugress igjen;)

 3. Akkurat sett første «Hagen min» Helt herlig program. Vidunderlige Heidi og Elsa, super stemning og massevis av inspirasjon og hageglede. Heia Norge! «Vi»kan vi og! Dette var bare massevis av kos og sjarme og kunnskap, og gleder meg veldig til neste tirsdag! Jeg er nok ikke alene om det:) Takk til alle i programmet, herlig gjeng!

  Ps. Takk for svar, tidligere idag, Anne!

 4. Takk for alle gode tips! Jeg er for tiden veldig opptatt av JORD! Vi lager kompost, og ellers bruker vi aske, kaffegrut, og tang i åkeren. I fjor dyrket vi havre til jorddekking. Jeg har noen vossakvannplanter som jeg verner om. I natt var det -5 grader her.☹️ Jeg pakket havre rundt kvannen og noen løkplanter. Vi har hatt en ugrei vinter med mye barfrost, litt snø og regn om hverandre. – mine Shetlands cale sto flott på rekke og rag i februar, og jeg tenkte ikke på å dekke dem. Så har regn/frost/regn. Gjort ende på dem. Vår hage er i Meløy på Helgeland, langt fra Randesund! Fortsatt god påske!

  • Ja jord er det lett å bli engasjert i! Et veldig spennende og komplekst fagfelt :D
   Fortsatt god påske til deg også :)

 5. Hjelp! Jeg blir pensjonist og har fått tildelt en «hage» jeg kan kose meg i, men hva kan jeg få til når det bare er en eneste stor bratt utforbakke? Utforbakken er helt gjengrodd av trær og uvekster. Ønsker meg både flat plass og ikke minst drivhus. Har ingen mann med store muskler, trillebår og dertil pengebok. Trengs nok både høy mur og masse masse til å fylle opp. Det er hva jeg ser for meg, men hvordan? Husk å ha det gøy hver dag

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her