Sommerfine balkongen :)

Ahhh, balkongen min altså! La meg ta deg med på en liten fotorunde i mitt solrike paradis (altså sør-østsiden). På skyggesiden er det fortsatt moderat kaos, men jeg har fått gjort mye der også, så det kommer nok snart noe derifra også :)

Og til alle dere som lurer på krukker/møbler/hagepynt: Det meste remses opp nederst.

Jeg gjorde jo helt om denne siden av balkongen i mai, i forbindelse med at jeg fikk tømt gulvet for å behandle det med Sioox. Så nå står sofaen på tvers, og bak sofaen har jeg satt av en god porsjon areal til en liten «skog». Poenget er å skape et bakteppe slik at det kjennes frodig og fresht å sitte i sittegruppen, med busker og trær og noen få blomster. Og den fine uglen min :)

Det skal etterhvert klatreplanter både på rekkverk og oppover veggen ved bordet.
Jeg er forresten utrolig fornøyd med det nye sofaoppsettet! Det er absolutt hagens beste plass å sitte nå :)

Mellom sofagruppen og terrassedøren har jeg samlet en stor gruppe med krukker, og en enkeltstående bak stolen. Dette var også et godt grep synes jeg, da får jeg brutt opp og laget det frodig, uten at det blir rotete og overfylt.

Her bytter jeg litt på innholdet. Perlebusk på våren, sommerfuglbusk på sommer-høst, og en av staudekrukkene skal også byttes. Det er jo fordelen med krukker, de kan flyttes rundt på.

Og så var det kjøkkenhagen da! Som ENDELIG er seg selv. Sjokkerende hvor lang tid det tok meg å få plantet, spesielt siden jeg har hatt kassene siden april, men nå er jord fylt og det meste av planter på stell.

Veldig fornøyd med de plantekassene, skikkelig praktisk. Nå gjenstår det mest å få tatt av noen flere av rekkverk-platene, og å få sådd… Dill, koreander, salat ol som går fort :)

Driver og leker meg litt med å flytte rundt på drivhuset også :) Både plantekassene og drivhuset er nemlig på hjul, slik at jeg kan lage nye romlige opplevelser. Det er litt morro for meg, og veldig praktisk når jeg skal lage bilder til sammarbeidspartnere.

Pst: Jeg kjører konkurranse på Instagram nå, hvor du kan vinne et slikt drivhus! Se mer om drivhuset og hvordan delta her. (reklame)

Produkter. Noen av disse er samarbeidspartnere (altså reklame*):

 • Drivhuset: Juliana City fra Tilboligen*
 • Sorte plantekasser kjøkkenhagen: Bedd
 • Rar sort mønstret krukke: Airpot fra Randesund (jeg anbefaler ikke å bruke den slik)
 • Krukken ved stolen med mørkbladet tre (og en lignende med busk): Krukkegården
 • Resten av krukkene: Ymse, de er alle såpass gamle at de ikke lengre er i salg
 • Flamingoen: Fra Florida, ikke til salgs på nett.
 • Sofagruppe: Sunday Designs*
 • Ugle: Syverud Gård
 • Pidestaler: Danas Have, kan fås via Syverud gård
 • Gulvbehandling, gitt synlig lysere gulv: Sioox*. (Jøye meg så fint det har blitt!)
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

 1. Så utrolig fint det har blitt på balkongen din. Veldig smart med sofaen på tvers. Men hvordan kommer du til de plantene som står bak? Du har det jo også så frodig på balkongen din, til tross for tørkesommer. En fryd å se! Og møblering/ plassering av møbler, kasser og krukker er så flott, du har nok ikke glemt dine gamle kunster. Ha en fin dag!

  • Du, jeg klyver bare rett og slett over sofaen :)
   Det meste av vanningen kan jeg nå fra sofaen da, men de bakre må jeg over kanten for å ordne. Krukker ble flyttet dit før sofaen ble satt slik. Så er jo ikke optimalt å måtte klatre i hagen, men alle som har hatt hage i terreng har gjort mer innsats for å komme frem enn jeg gjør…

   Og det er jo ingen sak å vanne når alt jeg har er dette her! Hyggelig at du synes det er fint Berit :D

  • Takk som spør! Elin strutter av glede i sin krukke og er høyere enn meg. Hadde egentlig tenkt å dele henne i våres, men kom ikke så langt. Hun burde nok få litt gjødsel nå i det minste, men lite kravstor dame så hun klager ikke.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her