Frognerspurvene tar ansvar, frognerfruen kan jo ikke være dårligere… ;)

OPPDATERT:
Fuglen er nå fanget! Det skulle mye innsats til, av flere ulike grupper for Frognerfuen ville naturligvis ikke flytte fra byens beste nabolag… Undulaten er nå i fosterhjem i påvente av at rett eier melder seg, men nå har den vært på rømmen i minst fire uker uten at noen har etterlyst den, så trolig blir den værende i sitt nye fosterhjem hvor den får være i en stor flokk.
Frognerfrue: En leser, Eivind Furset, forteller på Facebook at dette er en hunn-undulat; «Den har brun cere, vokshud ved neseborene, hannene har blå farge der». Så da er jo hun en Frognerfrue hun også :)

Opprinnelig post:
Jeg er nestennabo med Langårdsløkken, en upretensiøs liten park her på Frogner (Oslo) som jeg ofte stikker innom på vei til matbutikken. Det er mye fugler der, mest svart og gråtrost, skjære, bokfink, linerle og hauger av gråspurv, men i dag mellom all den kamuflasjefargede gråspurven var det en selvlysende fyr… (kremt, dame, se oppdatering)

En finfin undulat har slått seg ned i parken, og blitt adoptert av spurven. Ut fra annonser på Dyrebar så ser det ut til at han har vært der i tre uker nå, og tydeligvis sjekker ikke eieren Dyrebar, så nå håper jeg dere kan hjelpe meg å finne eieren.

Undulaten er gul og grønn med lysebrune tegninger og blå kinn. Den så meget frisk og fin ut, spiste godt og fløy opp med flokken når noen forstyrret de. For ja, spurven har tydeligvis tatt han til seg, en stor lykkelig og hakket mer fargerik familie.

Jeg har ikke fanget den så den er fortsatt i parken, hvor den tydelig stortrives  i den gode sommeren. Men sommeren varer ikke evig, og jeg håper jo at noen savner den en plass og blir glad for å finne den igjen.

Hjelp meg finne eier?
Så langt har jeg laget en annonse på Dyrebar, lagt ut i to undulatgrupper på FB, og vært i kontakt med Dyrebeskyttelsen, Byfuglenes interessegruppe og Reiseradioen. Hvor ellers kan jeg varsle?

Har du mulighet til å fange fuglen?
Det er visst ikke sånn overveldende sannsynlig at vi finner eier, så fuglen bør fanges inn. Byfuglenes interessegruppe sier de kan bidra med omplassering, men de er overarbeidet og trenger hjelp til fanging. Kroppen min er kranglete og ikke brukbar til å fange en fugl, så nå håper jeg at en av dere kan bidra! Bur kan visst lånes, så du trenger bare en brukbar kropp og litt tid.

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her